De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 24 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Kies uw favoriete winkel 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Koersen weer lager
   
 

NEW YORK - "Het gaat maar door. Het grote graaien", verzuchtte een beurshandelaar in New York. Gisteren kwamen er weer twee geruchtmakende affaires aan de oppervlakte. Eentje bij Enron. De ander bij Citigroup. De beursstemming werd er negatief door beïnvloed. De toonaangevende Dow Jones-index sloot 2,0% lager op 8872,96 punten. De technologiegedreven Nasdaq gaf 3,0% prijs op 1380,57.

Financieel conglomeraat Citigroup krijgt veel negatieve publiciteit door de affaire rond Jack Grubman. De voormalig analist van zakenbank Salomon Smith Barney zou onder druk gezet zijn om een positief advies te geven over telecomconcern AT&T om Citigroup aan opdrachten te helpen. Als de berichten waar zijn, belooft dat geen goeds voor de positie van bestuursvoorzitter Sanford Weill. Hij zou bovendien een deel van dat geld in eigen zak hebben gestoken. Het aandeel Citigroup verloor door de berichtgeving 3,4% op $34,00.

Bij energieconcern Enron speelde het gerucht dat een broer van de bestuursvoorzitter met een deel van het kapitaal aan de haal was gegaan. Beide berichten konden gisteravond niet bevestigd worden.

Uitgeversconcern AOL Time Warner verloor waarde door een bericht in de Financial Times dat beurswaakhond Securities and Exchange Commission een aantal winstverwachtingen van het bedrijf onder de loep neemt. De hele boekhouding van het concern zou zijn meegenomen. Het bedrijf wordt ervan verdacht de financiële situatie in de afgelopen jaren te rooskleurig hebben weergegeven. Het aandeel werd 9,3% goedkoper op $12,76.

Het aandeel Philip Morris had te lijden van een negatief beleggingsadvies van Goldman Sachs. Volgens de zakenbank zit er weinig potentieel in het aandeel. Bovendien zou het voedingsmiddelenconcern een slechte juli-maand achter de rug hebben. Een aandeel Philip Morris kost nu $47,55. Dat betekent een verlies met 4,7%.

Bank of America heeft zijn winstverwachtingen voor Applied Materials naar beneden bijgesteld. Dat kwam de chipmachinemaker te staan op een koersverlies van 6,7% op $15,08.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 24 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.