De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 23 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Kies uw favoriete winkel 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Wall Street in de plus

Van een onzer verslaggevers

   
 

NEW YORK - Voor de eerste keer in zes weken bevond de Dow Jones zich weer in het gebied van boven de 9000 punten. 's Werelds bekendste beursbarometer sloot 1,1% in de plus op 9053,64. De Nasdaq Composite noteerde toen 1422,94, een winst van 1%.

Microsoft baadde in het zonnetje door een upgrading van Salomon Smith Barney en verliet de beursvloer met een plus van 1,8% bij een koers van $53,23. De aandelenbroker verhoogde het oordeel over de softwaregigant van neutraal naar outperformer. De hele techsector leek mee te profiteren. IBM noteerde tegen het einde van de beurshandel een koers van $81,99, 1,2% hoger. Oracle deed het 4% beter op $11,19. Software-aandeel JD Edwards stal echter de show met een vooruitgang van maar liefst 20% op $14,17. Het bedrijf publiceerde dan ook een beter dan verwachte winst over het derde kwartaal.

De financiële waarden herstelden zich gisteren enigszins, ondanks het feit dat Moody's overweegt de rating voor J.P. Morgan naar beneden toe bij te stellen. De kredietbeoordelaar noemde niet alleen de dalende activiteiten in de kapitaalmarkten als verklaring, maar ook de rol die de bank in het Enron-schandaal speelde. Moody's vreest reputatieschade, strenger toezicht en mogelijke claims. Het aandeel van de zakenbank gleed direct na de bekendmaking 2,8% weg. Bij sluiting van de beurs was de daling echter weer ingelopen en stond een aandeel J.P. Morgan op $26,69, een min van slechts 0,7%.

Branchegenoot Morgan Stanley wist eerdere verliezen in te dammen tot een minnetje van 0,4% op $45,21. Merrill Lynch eindigde 1,5% hoger op $38,27 en ook American Express won ruim 3% op $38,19. Citigroup zette een plus neer van 2,4% op $35,18.

De Amerikaanse werkloosheidscijfers waren gisteren minder rooskleurig. In de VS is het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering vorige week hoger uitgekomen dan verwacht. Volgens economen blijkt hieruit dat het herstel van de economie moeizaam vordert. In totaal hebben 3,52 miljoen Amerikanen nu een werkloosheidsuitkering.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 23 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.