De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 22 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Kies uw favoriete winkel 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Vermist na chatbox-afspraak
   
 

HEEMSKERK - Omdat de politie denkt dat ze vanzelf wel weer boven water komt en nog geen gerichte actie heeft ondernomen, reizen familieleden en vrienden van de vermiste Pricilla Beier uit Heemskerk vandaag af naar Noord-Brabant in de hoop een spoor van het pubermeisje te vinden. Zeventien dagen is Priscilla (15) nu zoek; verdwenen na een afspraakje via een chatbox op televisie.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (512x341, 27kb)
De vader en moeder van Priscilla bij een van de posters. Vandaag worden die opgeplakt in Oss en Boxmeer. (Foto: Frans Jongen)
Ze gaan zelfgemaakte posters plakken; dezelfde die inmiddels overal hangen in Heemskerk. Vandaag gaat dat gebeuren in Oss en Boxmeer. "We moeten ons daar melden bij de politie en dan gaat er een agent met ons mee", vertelt Priscilla's vader. "Die agent gaat ons dan aanwijzen waar we de posters mogen ophangen."

Het is een schot in het duister, dat weet hij zelf ook wel. Priscilla noemde 'Oss' en 'Boxmeer' tijdens het chatten met de verder voor iedereen onbekende jongen. "Via zo'n chatbox op SBS6 heeft ze contact met hem gekregen. Ze hebben een afspraakje gemaakt, ze zouden een dagje weggaan, ergens wat gaan eten. Die jongen zou haar een straat verder oppikken. Mijn vrouw zei nog: 'Ach, laat hem even binnenkomen'. Maar ja, je weet hoe dat gaat met meisjes van die leeftijd."

Gesloten meisje

En Priscilla is toch al een beetje gesloten meisje. Ze zegt weinig, waar op zich niks mis mee is. "Want ze zit wel goed in haar vel", zegt haar vader. "Ze is altijd opgewekt, ze gaat tamelijk goed op school. Ze heeft ook een goed contact met ons. Net als met haar broer. Nou ja, soms hebben die twee wel 'ns ruzie, maar dat hoort er bij. Haar broer is al achttien. Wij zeggen altijd: 'Is er iets, praat erover'. Daar zijn ouders toch voor."

Af en toe had Priscilla een vriendje. "Maar zien deden we ze nooit. 'Stel je ouders nou eens voor aan zo'n jongen', zeiden we dan. Niks ervan, ze wilde geen vaste verkering, terwijl de jongens met haar wegliepen. Eentje is nog stapelgek op haar."

Ook van deze jongen weten ze niets. Wel dat hij een auto had, een rode, want dat hoorde haar ouders Priscilla zeggen, en dat hij in Oss of Boxmeer woont. "Toen die jongen, of man, we weten ook niet hoe oud hij is, haar belde zei hij dat ze niets hoefde mee te nemen en dat hij een cadeautje voor haar had. Op 7 augustus 's ochtends om half tien stapte ze hier de deur uit. We hebben haar niet meer teruggezien."

Sms'je

De ouders waarschuwden 's avonds meteen de politie. "Maar op 10 augustus kregen we van haar een sms'je op onze telefoon. 'Hoi mam', berichtte ze, 'met mij is alles goed. Dus je hoeft niet ongerust te zijn. Mijn batterij is leeg. Groetjes en kusje, Priscilla'. Stom, ik heb direct de politie gebeld dat ze terecht was. Maar er kwam niemand thuis, en twee dagen later kregen we hetzelfde bericht weer. Nu vragen we ons af: wie zegt dat het bericht van Priscilla zelf was?! Mijn vrouw heeft tal van sms'jes teruggestuurd. 'Kom alsjeblieft naar huis'. 'We maken ons zorgen'. Maar we hebben er niets meer op gehoord."

"Inmiddels ben ik helemaal over de rooie", vervolgt hij. "Ik loop bij de Riagg en ben onder behandeling. Mijn vrouw vangt het allemaal beter op; het is mij allemaal teveel geworden. Ik denk dat het niet best gaat met mijn meisje. Dat ze gebruikt wordt of dat ze ergens wordt vastgehouden. Want anders zou ze toch gewoon kunnen bellen?"

De politie van Heemskerk was gisteren onbereikbaar. Maar eerder al had een woordvoerder laten weten dat 'het wel vaker voorkomt dat kinderen van Priscilla's leeftijd het huis verlaten'. "Dat kan zijn vanwege kalverliefde, of omdat ze denken dat ze het elders beter hebben. Meestal komen ze wel weer terug." Omdat er in de ogen van de politie geen strafbare feiten lijken te zijn gepleegd, wordt er vooralsnog geen gericht onderzoek gedaan naar de verdwijning van Priscilla.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 22 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.