De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 22 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Kies uw favoriete winkel 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Bolletjesslikkers
simpel ontsnapt

   
 

door Joan van den Dungen ROERMOND - Justitie is ernstig in verlegenheid gebracht na de ontsnapping van vier bolletjesslikkers uit de B-vleugel van het Huis van Bewaring in Roermond. Het viertal kon gisternacht rond een uur met het grootste gemak via het dak over een hoge muur klimmen en de benen nemen.

De Rijksrecherche stelt een uitgebreid onderzoek in hoe zij konden vluchten, temeer omdat alle cellen op dat tijdstip vergrendeld hadden moeten zijn.

Een bewoner van de flat die tegenover de bajes ligt, sloeg direct alarm toen hij kort voor enen vanaf zijn balkon de gedetineerden over het dak zag sluipen. De politie kamde met speurhonden de omgeving uit. De agenten wisten na een klopjacht drie bolletjesslikkers, twee Nederlanders (23 en 25) en een Duitser (25) vrij snel weer op te pakken. Een vierde blijft voortvluchtig.

De Roermondse gevangenis, die jarenlang leeg stond, werd vorig jaar in ijltempo geschikt gemaakt om bolletjesslikkers onder te brengen. Een cipier van de gevangenis verklaart tegenover deze krant totaal niet verbaasd te zijn over de ontsnapping, omdat de sleutelbossen er voor het grijpen zouden liggen.

Zootje

"Wat dat betreft is het een zootje", aldus de Limburger. . "Wij hebben een uitgebreide opleiding gevolgd. Maar er lopen daar zeker 50 uitzendkrachten in een T-shirtje rond als bewaarder. Zij hebben een spoedcursus van amper drie dagen gehad. Geen greintje sleuteldiscipline. Zelf kunnen zij er niks aan doen, begrijp me goed. Ze doen hun best. Maar iedereen kan toch op zijn vingers natellen dat zo'n aanpak niet kan werken".

De cipier zegt dat hij al een aantal opstandjes meegemaakt heeft in Roermond. Hij noemt het verloop onder de 'uitzendbewaarders' ook gigantisch. "Er komt elke dag nieuw personeel bij. Als je de sleutels inlevert en naar buiten wandelt, vragen ze ook echt niet wie je bent. Haast niemand kent je. Je geeft alleen je nummer. Er is geen persoonsbewijs met foto, niks. Voor mij is dat onbegrijpelijk, want het blijven natuurlijk wel criminelen die daar een straf uitzitten. Tuig van de richel dat zelf de dienst wil uitmaken. Die uitzendkrachten doen het in hun broek voor die gasten. Vandaar ook dat grote verloop. Er zit daar sinds drie weken ook een Duitser voor een gruwelijke lustmoord op twee vrouwen. Hij heeft heel lang op de telex van Interpol gestaan."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 22 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.