De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 17 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Schumi weer op recordjacht

Van onze Telesportredactie

   
 

BOEDAPEST - Twee records kan Michael Schumacher dit seizoen nog breken en gezien het enthousiasme waarmee hij zich gisteren op de eerste trainingsdag van de Grand Prix van Hongarije stortte, is de Ferrari-kopman van plan beide records zo snel mogelijk in zijn bezit te hebben. De Duitse veelvraat, die alweer een kleine mensenheugenis geleden de wereldtitel 2002 veroverde, kan morgen in Boedapest zijn tiende GP in één seizoen winnen. Het huidige record van negen seizoenzeges heeft hij al in handen (1995, 2000 en 2001), maar moet hij delen met de Brit Nigel Mansell, die dat huzarenstukje tijdens zijn succesvolle titeljacht in 1992 al eens klaarspeelde.

Een tweede record dat naar Schumacher lonkt, is dat van zijn elfde hattrick, bestaande uit pole-position, snelste raceronde en zege tijdens dezelfde Grand Prix. De legendarische Jim Clark heeft als enige F1-coureur elf van deze 'triples' op zijn naam staan en Schumi kan die prestatie morgen evenaren. Hij was gisteren in ieder geval goed op weg, want in zowel de ochtend- als middagsessie van de eerste trainingsdag bleef hij zijn negentien op de Hungaroring acterende concurrenten ruimschoots de baas.

Ferrari-teamgenoot Rubens Barrichello bleef nog het dichtst in de buurt van de ontketende wereldkampioen, hetgeen het Italiaanse team alvast aan een volgend feestje deed denken. Ferrari kan morgen bij een goed resultaat van zijn twee coureurs immers ook de wereldtitel voor constructeurs definitief veilig stellen en daarmee het laatste beetje spanning uit het verder allang in slaap gedommelde seizoen wegnemen. Een zege van een van beide Ferrari-toppers is voldoende om de concurrentie in het constructeurkampioenschap op een onoverbrugbare achterstand te zetten.

Opvallend was gisteren het optreden van Anthony Davidson. De (tijdelijke) vervanger van Alex Yoong bij het Minardi-team presteerde het om tijdens zijn debuutoptreden voor het Italiaanse team zijn teamgenoot Mark Webber voor te blijven. Webber, die dit seizoen veel indruk maakte en Minardi dankzij een vijfde plaats in de openings-GP van het seizoen zelfs twee WK-punten bezorgde, scoorde gisteren de langzaamste trainingstijd van het hele circus en moest dus ook nieuwkomer Davidson voor zich dulden. Voor de goede orde: Davidson zat niet voor het eerst in een Formule 1-bolide, want hij maakte dit seizoen al vele duizenden kilometers als testcoureur voor het BAR-team.

Op de stoffige en daardoor erg gladde Hungaroring maakten heel wat coureurs gisteren onbedoelde uitstapjes richting grindbakken. Teambaas Peter Sauber zag zijn 'jonge held' Felipe Massa zelfs twee keer van de baan glijden en schudde het moede hoofd maar weer eens afkeurend heen en weer. De 21-jarige Massa, in zijn F1-debuutjaar goed voor vier WK-punten, staat de laatste weken aan flink wat kritiek bloot en lijkt voor volgend seizoen nog lang niet zeker van zijn plekje in het Zwitserse team.

Maar veel meer coureurs leven nog in onzekerheid over hun nabije F1-toekomst. Onder hen natuurlijk ook Massa's landgenoot Enrique Bernoldi, die gisteren in Boedapest geen antwoord kreeg op de vraag wat er nu gaat gebeuren met het Arrows-team, waarvoor de Braziliaan officieel nog steeds coureur is. Bernoldi, net als de overige Arrows-teamleden niet aanwezig in Hongarije, zal ongetwijfeld hopen op een 'doorstart' van het noodlijdende team, zodat hij in ieder geval tijdens de laatste vier GP's van het seizoen kan laten zien wat hij waard is.

Met de verhalen die rondom Arrows hangen, kan inmiddels moeiteloos een boek worden gevuld, maar van concrete oplossingen was gisteren in Boedapest nog geen sprake. Sponsor Red Bull lijkt de interesse in overname van het team van Tom Walkinshaw echter definitief verloren te hebben, zodat voormalig BAR-teambaas Craig Pollock de laatste hoop op betere tijden voor de Arrows-mannen lijkt te zijn.

Michael Schumacher, wereldkampioen autoracen in de Formule 1, doneert 1 miljoen euro aan de slachtoffers van de watersnoodramp in Duitsland.

"Ik wil doen wat ik kan", zei Schumacher vanuit Boedapest, waar hij morgen zijn tiende Grand Prix van het seizoen hoopt te winnen.

Uitslag eerste trainingsdag GP Hongarije: 1. Michael Schumacher (Dui) Ferrari 1:16.346s, 2. Barrichello (Bra) Ferrari 1:16.952, 3. Ralf Schumacher (Dui) Williams 1:17.228, 4. Raikkonen (Fin) McLaren 1:17.298, 5. Fisichella (Ita) Jordan 1:17.399, 6. Sato (Jap) Jordan 1:17.598, 7. Coulthard (GBr) McLaren 1:17.704, 8. Massa (Bra) Sauber 1:17.704, 9. De la Rosa (Spa) Jaguar 1:18.036, 10. Button (GBr) Renault 1:18.250, 11. Trulli (Ita) Renault 1:18.360, 12. Villeneuve (Can) BAR 1:18.388, 13. Irvine (GBr) Jaguar 1:18.718, 14. Panis (Fra) BAR 1:18.846, 15. Salo (Jap) Toyota 1:18.890, 16. Montoya (Col) Williams 1:18.961, 17. Heidfeld (Dui) Sauber 1:19.051, 18. McNish (GBr) Toyota 1:19.171, 19. Davidson (GBr) Minardi 1:19.490, 20. Webber (Aus) Minardi 1:19.526.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 17 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.