De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 17 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Nederlander opgepakt op
Mallorca na geweldpleging

Van onze correspondent

   
 

BARCELONA - De 41-jarige Nederlander Henk R. is eergisteren op bevel van de rechtbank van Palma de Mallorca gevangen gezet op verdenking van ernstige mishandeling. R. had vorige week donderdag zijn buurman Math Keulers uit Sittard dermate toegetakeld dat deze in coma en met talrijke zware fracturen in het ziekenhuis van Palma moest worden opgenomen.

Aanleiding voor het ernstige incident was een uit de hand gelopen burenconflict. Keulers en zijn partner Jan Bons, eigenaren van het restaurant Oblomow in Sittard, organiseerden de bewuste avond een etentje voor vrienden in hun vakantieverblijf in het oude centrum van Palma. Rond twee uur 's nachts kwam buurman R. nog een borreltje meedrinken. Omdat R., die duidelijk te veel drank op had en vergeten was de sleutels terug te geven, belde Keulers tot groot ongenoegen van R. later in de nacht bij zijn buurman aan. Toen Keulers even na zes uur opnieuw aanbelde om een van zijn gasten, die bij R. logeerde, te wekken, sloegen bij R. de stoppen door. R. sloeg Keulers in elkaar en trapte hem van de trap naar de zes meter lager gelegen patio. Met een schedelbasisfractuur, een gebroken kaak, een kapotte heup en een verbrijzelde knie moest Keulers in ziekenhuis Son Dureta worden opgenomen waar hij tot zondagavond in coma lag.

"Dit is een tragedie", verklaart zijn aangeslagen partner Jan Bons. "Het is niet de eerste keer dat R. problemen heeft met alcohol en geweld pleegt. Maar gelukkig is de kritieke fase van Math achter de rug en heeft hij het overleefd." Keulers onderging vorige week vrijdag een zware operatie die negen en een half uur duurde.

Bons heeft persoonlijk geen aangifte gedaan. Maar de artsen in hospitaal Son Dureta vonden de verwondingen van Keulers dermate vreemd voor een normale val van de trap, zoals aanvankelijk werd verondersteld, dat zij de politie inschakelden. .




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 17 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.