De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 13 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Haagsche domein van vierde wedstrijd Telegraaf/Dunhill Challenge
Bos en Pak naar
St. Andrews

   
 

WASSENAAR - Voorlopig is het behelpen op de Koninklijke Haagsche Golf and Country Club. Nog een jaar moet er op de 'rokende puinhopen' van wat eens een statig clubgebouw was, gebivakkeerd worden. Op 18 juli sloegen plotseling de vlammen uit het rieten dak (oorzaak onbekend) van het schitterende clubhuis. De bovenste twee etages gingen verloren.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 20kb)
De winnaars van de Telegraaf/Dunhill Challenge op de Koninklijke Haagsche Golf and Country Club. (Foto: de telegraaf)
De gerookte forel en zalmfilet worden nu opgediend in een tent naast het terras aan het einde van de 18e hole. Het bestuur hoopt dat de herstelwerkzaamheden, die inmiddels in volle gang zijn (kosten 1 miljoen euro), niet langer dan een jaar duren. Volgend jaar staat van 1 tot 5 juli het ELTK (Europees kampioenschap voor landenteams) op het programma. Aan dat topevenement doen de beste twintig Europese landen mee.

Op de schitterende duinbaan, die unaniem als één van de allermooiste van ons land wordt gezien, werd gisteren een voorproefje gehouden: de vierde wedstrijd van De Telegraaf/Dunhill Links Challenge stond op het programma.

Enno Meijer Wiersma, voorzitter van de wedstrijd- en handicapcommissie, fungeerde als gastheer en hij voorspelde voor de 24 deelnemers in beide categorieën (handicap 0 t/m 9.9 en 10.0 t/m 19.9) geen gemakkelijke dag. Immers, de harde noordwestenwind trok aan tot kracht vier, zelfs vijf en ook op de Haagsche is de rough nu eenmaal genadeloos. En dat dit links-kampioenschap voor veel deelnemers een zeer aparte ervaring is, bewezen eerder de uitslagen in de voorgaande drie wedstrijden op De Kennemer, De Amelandse en De Noordwijkse. Vooral op de twee laatstgenoemde banen hadden de deelnemers tevergeefs geprobeerd hun handicap waar te maken. Het gros bleef toen dik onder de 30 stableford-punten en waarschijnlijk zal dat ook wel te maken hebben gehad met de spanning. Immers, de winnaars in beide categorieën kregen na afloop de felbegeerde tickets voor het wereldberoemde St. Andrews, waar op 7 oktober de finale wordt gehouden, in ontvangst nemen en die wetenschap deed menige golfer toch een tikkeltje uit balans raken.

Op de Haagsche viel in dat opzicht de schade mee. Titus Bos van Houtrak (handicap 4.0) kreeg 3 slagen, scoorde 36 stableford-punten en dat deed verder niemand hem na. Hij mag naar Schotland en in de B-categorie was Pak Chung Yew (Golfclub Best) de winnaar, die hem gaat vergezellen. Hij sloeg vanaf 14.3 33 punten bijeen.

De volgende wedstrijd wordt zaterdag op de Texelse Golfclub gehouden.

Tiger Woods heeft de Buick Open op zijn naam gebracht. De Amerikaanse golfer hield met een totaal van 271 slagen de concurrentie op de Warwick Hills Golf en Country Club duidelijk op afstand. Voor Woods was het zijn 33e titel op de US PGA Tour.

Grand Blanc (VSt). Buick Open, 3,3 miljoen euro. Eindstand: 1. Woods (VSt) 271 slagen, 2. O'Meara (VSt), Gay (VSt), Funk (VSt), Toledo (Mex) 275, 6. Bates (VSt), Azinger (VSt), Byrum (VSt), Tway (VSt) 276.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 13 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.