De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 13 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  International van Zuid-Korea tekent vijfjarig contract bij Feyenoord
Song-festival
in De Kuip

   
 

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 20kb)
De technische leiding van Feyenoord wil de aandacht tijdens de training puur richten op het Champions Leagueduel tegen het Turkse Fenerbahce. Dan lekt echter het nieuws uit over de transfer van Chong-sug Song. De Zuid-Koreaan wordt haastig in het shirt van Pierre van Hooijdonk gehesen voor een fotosessie. (Foto: ANP)
ROTTERDAM - De Zuid-Koreaanse connectie werd in Eindhoven verwacht, maar uitgerekend het rivaliserende Feyenoord wist de eerste international van de alom gelauwerde WK-selectie naar Nederland te lokken. Chong-sug Song, 23-jarige allrounder die onder Guus Hiddink uitgroeide tot een vaste waarde, tekent binnenkort een vijfjarig contract in Rotterdam. Na een medische keuring vertrok hij weer naar zijn vaderland om de benodigde papieren in orde te maken. Feyenoord betaalt vier miljoen euro voor Song. Naar verwachting is hij ruim op tijd terug voor de return tegen Fenerbahce, 27 augustus in Istanboel.

De speler van Busan I.cons ontwikkelde zich sterk tijdens het wereldkampioenschap, speelde een constant toernooi en nam het laatste doelpunt - in de troostfinale tegen Turkije (2-3) - voor zijn rekening. "Hij viel op in positieve zin, maar we hadden hem al langer op het oog", beweert Bert van Marwijk. De oefenmeester van Feyenoord omschrijft de Aziaat als "snel en dynamisch". Hij heeft nog niet met hem gesproken. Dat is voorlopig ook een probleem, want Song spreekt geen Engels. "Mijn voorkeur gaat altijd uit naar Nederlandse spelers of Nederlands sprekende spelers. Als die er niet zijn, zoeken we ergens anders", verklaarde Van Marwijk.

Hij had zijn aandacht eigenlijk puur op het duel met de Turken willen richten. Niemand kon echter om de verrassende transfer heen. Het nieuws was tijdens de ochtendtraining immers al uitgelekt. Vandaar dat Song haastig in het shirt (XL) van Pierre van Hooijdonk werd gehesen voor een korte fotosessie.

Omdat hij vooral tegen Portugal veel indruk maakte door Luis Figo te verlammen, presenteerde Feyenoord hem als verdediger. In zijn enthousiasme zei Song juist een rechterspits te zijn. Van Marwijk zoekt het ergens in het midden. Wat Anthony Lurling is voor de aanval/middenveld, moet Song worden voor de verdediging/middenveld; een variabele voetballer. Aangezien hij normaliter de hele rechterkant bestrijkt, kan Van Marwijk voortaan makkelijker schuiven met Brett Emerton, indien een bepalende speler in de as (Paul Bosvelt, Shinji Ono) wegvalt. Het is genoegzaam bekend dat de Australische pendelaar, vorig seizoen de vaste rechtsback, een plaats op het middenveld ambieert.

Overigens zei Van Marwijk dat de komst van Song los moet worden gezien van de positie van Emerton, van wie al ongeveer een jaar wordt verwacht dat hij alsnog zal verkassen naar Engeland. Die kans lijkt nagenoeg verkeken. Wanneer hij vanavond tegen Fenerbahce heeft gespeeld, mag Emerton dit seizoen immers nog alleen voor Feyenoord uitkomen in Europees verband. Dat maakt hem onaantrekkelijk voor de grote clubs.

Tot zijn genoegen stond Van Marwijk gisteren met twintig fitte spelers op het trainingsveld. Ebi Smolarek, Glenn Loovens (trainde apart) en Robin van Persie (ziek) zijn nog niet beschikbaar. Shinji Ono klaagde vrijdag over maagpijn. "Ik schrok even, gezien de voorgeschiedenis. Maar volgens de dokter had hij iets verkeerds gegeten. Shinji maakt nu een redelijk fitte indruk", zei de coach, die zich verder weinig zorgen maakt of zijn dragende spelers al zo vroeg het juiste ritme zullen vinden. "Van Hooijdonk heeft drie weken gemist, maar die staat er echt wel."

Wel had Van Marwijk zijn topscorer vaker willen zien in combinatie met Lurling of Bonaventure Kalou. In plaats van de Brabander bezet Kalou vanavond de positie achter Van Hooijdonk. Emerton speelt rechts op het middenveld en Ono links in het centrum naast Paul Bosvelt. "Bij Heerenveen heb ik drie jaar als linksbuiten gespeeld en alleen soms, bij blessures, in of achter de spits", legt Lurling uit. "Het is duidelijk dat ik, in een voor mij nieuwe groep, aan de linkerkant dus nog iets meer vastigheid heb, ook omdat Pierre drie weken heeft gemist. Het is een kwestie van wennen."

Vooralsnog is hij derhalve meer de veelzijdige middenvelder en niet de schaduwspits zoals Jon Dahl Tomasson dat was. "Ik kom meer vanaf het middenveld. Emerton doet hetzelfde aan de andere kant. Ik heb het loopvermogen en kan een bal afpakken. Bovendien kunnen Ono en ik veel van positie wisselen. Het is op dit moment de beste oplossing, want in de Champions League heb je een sterk middenveld nodig", aldus Lurling, die van alle oefenduels slechts tien minuten miste. Hij komt vanavond in ieder geval niet onbeslagen ten ijs. Lurling speelde al zes wedstrijden in de Champions League. "Het grote verschil is dat het voor Heerenveen al heel bijzonder was mee te doen. Feyenoord speelt alleen maar om te winnen."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 13 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.