De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 13 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Graz AK ontslaat
Thijs Libregts

   
 

GRAZ - De Oostenrijkse club Graz AK heeft coach Thijs Libregts ontslagen. De trainer moet wegens de slechte seizoenstart vertrekken. In de eerste vijf wedstrijden wist de ploeg geen overwinning te behalen.

Assistent Christian Keglevits neemt de taken van Libregts over. Hij zal Graz AK morgen ook leiden in de voorronde van de Champions League tegen Lokomotiv Moskou.

Libregts was in het verleden trainer bij Sparta, Feyenoord, Excelsior en PSV en de Griekse clubs Olympiakos, Iraklis en PAOK Saloniki. Hij leidde het Nederlands elftal naar het wereldkampioenschap in 1990, maar moest voor de eindronde vertrekken. Libregts was ook even bondscoach van Nigeria, waar hij in 1999 werd ontslagen.

Bondscoach Luiz Felipe Scolari krijgt een afscheidswedstrijd als bondscoach van het Braziliaanse voetbalelftal. Onder leiding van 'Big Phil' veroverden de Brazilianen deze zomer de wereldtitel. De 53-jarige oefenmeester zal op 21 augustus nog eenmaal op de bank plaatsnemen, als de wereldkampioen in eigen land aantreedt voor een vriendschappelijk treffen met Paraguay. Scolari heeft Brazilië slechts veertien maanden onder zijn hoede gehad, maar heeft in die periode wel het hoogst haalbare bereikt.

Romario heeft zijn debuut bij Fluminense opgeluisterd met twee doelpunten. Mede dankzij de twee treffers van de Braziliaanse aanvaller won de ploeg de competitiewedstrijd tegen Cruzeiro met 5-1. Onder toeziend oog van 67.000 toeschouwers benutte Romario in het Maracana stadion in de 43e minuut een strafschop. Zijn tweede doelpunt maakte hij in blessuretijd. Romario speelde vorig week nog in Eindhoven in de wedstrijd tussen de allstars van PSV en de ploeg die in 1988 de Europa Cup I veroverde. Ook daarin scoorde hij twee keer.

De Franse bondscoach Jacques Santini heeft vier nieuwelingen opgenomen in zijn eerste selectie. De opvolger van Roger Lemerre nodigde de voetballers Bruno Cheyrou (Liverpool), Sidney Govou (Olympique Lyon), Philippe Mexes (Auxerre) en Anthony Reveillere (Stade Rennes) uit voor het vriendschappelijke duel op 21 augustus met Tunesië. De geblesseerde Fabien Barthez, Bixente Lizarazu en Robert Pires ontbreken in de selectie. Santini nam de leiding over van Lemerre na het teleurstellende optreden bij het WK. De titelverdediger werd uitgeschakeld in de eerste ronde.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 13 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.