De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 13 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Yvon Jaspers' uitstapje
naar Rozengeur en Wodka Lime

   
 

AMSTERDAM - Yvon Jaspers. Bekende naam, maar wie is het ook alweer? Op straat wordt ze nagestaard door kinderen, volwassenen lopen haar echter zo voorbij. Nog wel tenminste, want in dat laatste gaat zeer binnenkort verandering komen. De meeste mensen kennen haar van 'Klokhuis', een razend populair programma onder kinderen. Over een paar maanden is Yvon (29) echter ook een van de vier vrouwelijke sterren uit de Nederlandse tegenhanger van 'Sex and the City', het prikkelende 'Rozengeur en Wodka Lime'.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (512x341, 28kb)
Yvon Jaspers, het jeugdige boegbeeld van de KRO, heeft bij de publieke zender drie maan- den verlof genomen om zich helemaal op 'Rozengeur en Wodka Lime' te kunnen concentreren.
Onthullend, maar niet shockerend. Zo kunnen de vrijscènes in het goed doortimmerde 'Rozengeur en Wodka Lime', die een grote schare vooral vrouwelijke fans heeft, het best worden omschreven. De serie verhaalt over de gewone dingen in het leven van vier verschillende vrouwen, en daar hoort natuurlijk uiteraard ook seks bij. En Yvon Jaspers weet dat. Wist dat ook voordat ze screentest deed. Het maakt haar niet uit, het is tenslotte maar acteren. Daarentegen heeft haar vriendje er iets meer moeite mee.

"Nou ja", zegt Yvon enigszins hoopvol, "misschien krijg ik wel niet eens een relatie. Ik heb er tenminste nog niks over in het script gelezen." Vastberaden: "En als dat niet zo is, dan komt er voor mij logischerwijs ook geen seks aan te pas, hè?" Weifelend vervolgt ze: "Aan de andere kant kan ik me eigenlijk nauwelijks voorstellen dat er op een gegeven moment niet een leuke vent of zo voor mij voorbij komt schuiven. Dat hoort toch immers bij het leven dat de vier vrouwen in Rozengeur en Wodka Lime leiden?"

Vriend

Toen Yvon tot haar eigen verbazing werd uitverkoren om de rol van stewardess Robin op zich te nemen, had haar vriend geen flauw idee in wat voor serie zijn wederhelft zou gaan spelen. "Ik heb hem toen maar een paar afleveringen laten zien. Lachend: "Zijn quasi strenge commentaar daarop? Ik vind alles goed hoor, maar jij krijgt in die serie geen geliefde!" En hoe zal de rest van Nederland reageren? De ouders van de vele kinderen, die zeker een paar keer per week aan de buis gekluisterd zitten als Yvon in een of ander kinderprogramma opdraaft?

"Ik ben echt heel benieuwd", glimlacht Yvon. "Vindt het ook wel erg grappig. Normaliter ziet men mij vrijwel altijd als heel gewoontjes, een beetje 'the girl next door' type. Zo'n meisje dat nauwelijks weet wat ze met make-up zou moeten doen. In de programma's die ik voor de KRO maak, zie ik er feitelijk niet anders uit dan wanneer ik boodschappen ga doen op m'n vrije dag. Ik houd namelijk helemaal niet van glamour en koester geen enkele ambitie om van 'grote' trappen af te komen of zo."

De producenten van 'Rozengeur en Wodka Lime' zagen aan het eind van het vorige seizoen actrice Alwien Tulner met lede ogen vertrekken naar de nieuwe ziekenhuisserie 'Hartslag'. Aan Yvon Jaspers de zware taak het gat op te vullen dat Alwien achterliet. De presentatrice, die bekend staat als het jeugdige boegbeeld van de KRO heeft bij de publieke zender drie maanden verlof genomen én gekregen, om zich weer eens helemaal op het acteren te kunnen werpen.

Yvon is verschrikkelijk veelzijdig. Een echte professional kunnen we wel stellen. Ze staat al zo'n jaar of negen vóór, maar tevens ook achter de camera's. Heeft de toneelschool doorlopen, presenteert, regisseert, acteert en schrijft ook nog eens kinderboeken en columns. En waarom lijkt 'Rozengeur en Wodka Lime' dan toch niet de meest logische stap? De vrouw, die keihard in de weer is om voor de jeugd een soort 'NOVA' van de grond te krijgen, heel serieus allemaal, gaat nu in een serie spelen waar liefde, drama en erotiek hoogtij vieren.

Yvon: "Dat is nou juist het mooie aan het geheel, die tegenstelling. Normaal gesproken sta ik voor een jeugdserie met kaplaarzen aan in de aarde te wroeten en nu mag ik in een, als ik het zo zou mogen noemen, hele chique serie spelen. Ik zie het echt als een klein wondertje dat ik dat zomaar mag meemaken. Bovendien is in 'Rozengeur en Wodka Lime' alles duidelijk gespeeld. Dat zal iedereen heus wel begrijpen en dat maakt het voor mij nou juist zo leuk. Nee, ik zie absoluut geen reden het niet te doen."

Ze doet wel vaker een screentest, maar het blijft vaak moeilijk om tot de laatste ronde door te dringen. Na haar screentest bij 'Rozengeur en Wodka Lime' maakte Yvon zich dan ook geen enkele illusie. Wel vond ze stiekem dat ze tot de ultieme doelgroep van het programma behoorde. De presentatrice boekte zelfs voor de tijd dat de dertien afleveringen opgenomen gaan worden een vakantie naar een tropisch oord.

En toen werd ze gebeld. "Ik schrok me rot. Had er helemaal niet meer op gerekend, maar vond het absoluut geweldig. Die vakantie houdt m'n vriend van me te goed, want deze kans laat ik natuurlijk niet liggen."

In 'Rozengeur en Wodka Lime' zal Yvon het nieuwe personage Robin voor haar rekening zal nemen. Enthousiast: "Robin is een stewardess die meteen na haar middelbare schooltijd met haar vlam in Canada is gaan wonen. Nu de liefde over is, keert ze huilend terug naar Nederland. Ze klampt zich vast aan haar moeder en haar drie overgebleven schoolvriendinnen, Catherina, Donna en Babette. Wat trouwens wel een grappig detail is, is dat ik bij Medina Schuurman, die Donna speelt in de serie, ook in het echt in de klas heb gezeten. Met haar heb ik dus echt een soort kleine reünie."

De Brabantse, die tot haar achttiende een net en rustig leven had in Boxtel, blijft de KRO, na haar uitstapje bij de 'commerciële', wel trouw. Ze zit nog boordevol plannen voor de toekomst. Yvon: "De opnamen voor 'Rozengeur en Wodka Lime' vallen voor mij heel gunstig. De programma's die ik voor de KRO doe, zoals ZigZag en Knofje (dat laatste is een dramaserie voor kleuters) zijn namelijk net klaar.

En ja, ik wil heel graag nog een reisprogramma maken en inderdaad een soort 'Netwerk' voor kinderen. Maar ach, dat kan allemaal wel even wachten. Nu eerst 'Rozengeur en Wodka Lime'!"




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 13 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.