De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 13 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Vrouw stak dochter
per ongeluk dood

Van een onzer verslaggevers

   
 

AMSTERDAM - Voor de rechtbank in Amsterdam is gisteren vijf jaar gevangenisstraf geëist tegen de 43-jarige inwoonster A.A. De vrouw doodde op 21 februari tijdens een ruzie met haar man haar 17-jarige dochter die tussenbeide kwam.

Het was nooit haar bedoeling geweest haar dochter dood te steken, ze had haar niet eens gezien. A. verklaarde haar ogen te hebben gesloten en haar gezicht te hebben afgewend toen ze met een vleesmes in de richting van de handen van haar man stak die haar belaagde met de voet van een lamp. Ze raakte haar dochter en stak dwars door haar hart. Het meisje overleed kort daarna.

Ook haar 60-jarige man werd geraakt, in ieder geval in zijn bovenbeen en mogelijk in zijn buik en nek, maar dit laatste ontkent A. De officier van justitie zag er in ieder geval poging tot doodslag in. Het doden van haar dochter betitelt de officier als doodslag. Daarvoor moet bewezen worden dat A. het meisje opzettelijk doodde.

Hoewel ook de officier ervan uitgaat dat A. haar dochter nooit heeft willen doden, heeft zij volgens haar wel het risico aanvaard dat dit zou gebeuren. "Haar dochter was dicht in haar buurt, ze kwam vaker tussenbeide als haar moeder en stiefvader ruzie hadden en A. sloot haar ogen op het moment dat ze stak", redeneerde de officier.

A.'s advocaat noemde het belachelijk van de veronderstelling uit te gaan dat zijn cliënte haar dochter opzettelijk doodde. "Ze heeft nooit haar oudste dochter, haar oogappel, willen doden." De geheel in het zwart geklede vrouw, gesluierd zodat alleen haar ogen zichtbaar waren, onderstreepte dit. "Ze is mijn dochter. Ik heb haar gevoed, zeventien jaar lang. Ze is alles voor mij. Ik zou niet steken als ik wist dat zij in de buurt was", zei A. hevig geëmotioneerd.

Het was haar derde echtgenoot met wie A. ruzie maakte op de fatale 21e februari. Haar eerdere echtgenoten had ze niet zelf mogen uitkiezen. Haar familie drong de mannen aan haar op en de huwelijken bleken geen succes. Voor haar derde man koos ze zelf. Niet uit liefde, maar omdat hij voor haar en haar twee dochters zorgde. Dit ging overigens vaak met harde hand. "Het is geen man die praat, hij gebruikt zijn handen", zei A. hierover.

Haar jongste dochter deed aangifte tegen de stiefvader na het drama in februari. Hij sloeg de meisjes vaak en hing hen soms aan hun polsen op. A. heeft inmiddels weer contact met hem. "Hij heeft ook goede dingen voor mij en mijn dochters gedaan", zei ze gisteren.

Uitspraak 26 augustus.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 13 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.