De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 13 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Illegale vriend jaagt
vrouw en baby huis uit

   
 

AMSTERDAM - De 39-jarige Marion Mols uit Ede is samen met haar anderhalf jaar oude dochtertje Hannah naar de bejaardenwoning van haar ouders gevlucht omdat ze door haar ex-vriend, een uitgeprocedeerde Nigeriaanse asielzoeker, onder dwang haar eigen huis is uitgezet en stelselmatig wordt bedreigd en geïntimideerd.

De situatie is dermate bedreigend dat niet alleen Marion maar ook haar ouders in doodsangst leven. Alle deuren van de bejaardenwoning zijn afgesloten en de ramen geblindeerd. De vrouw eist dat de asielzoeker haar huis verlaat, maar die weigert. De Edese politie is op de hoogte van de situatie, maar kan niets ondernemen. Een aangifte van bedreiging werd onlangs door de officier van justitie in Arnhem geseponeerd wegens gebrek aan bewijs.

Advocaten weigeren de Edese en haar kind te helpen vanwege het feit dat ze heeft samengewoond met een uitgeprocedeerde asielzoeker. De vrouw en het kind verblijven al sinds 16 mei in de bejaardenwoning. "We hebben tientallen advocaten gebeld, maar niemand wil iets voor ons doen", zegt Marion Mols, die vier jaar een relatie met de asielzoeker had.

Ze maakt zich ernstig zorgen om de veiligheid van haar dochtertje nu de asielzoeker ook nog via een advocaat een omgangsregeling wil afdwingen. "Als dat gebeurt, ga ik onderduiken", zegt de wanhopige moeder.

De gevluchte vrouw en haar ouders durven zich nog nauwelijks op straat te vertonen omdat ze bang zijn dat het dochtertje wordt ontvoerd. "Dit is zo tegenstrijdig allemaal. Een uitgeprocedeerde asielzoeker wordt de hand boven het hoofd gehouden en ik moet samen met mijn kindje mijn eigen huis ontvluchten", vertelt de vrouw.

De ouders van Marion, Lies en Teus Mols, zijn eveneens ten einde raad. "Ze kunnen mij straks naar een psychiatrische inrichting brengen", zegt Lies. Moeder en kind leven nu al wekenlang in een klein slaapkamertje van amper twaalf vierkante meter.

De 42-jarige asielzoeker, die inmiddels ongewenst vreemdeling is, gebruikt volgens Marion valse sofinummers om in Nederland te kunnen blijven. "Niemand pakt hem op, zelfs de Vreemdelingenpolitie niet."

De Nigeriaan zegt in een reactie dat hij ook recht heeft op de woning en dat zijn ex-vriendin leugens verspreidt. Alle nutsvoorzieningen in de woning zijn inmiddels afgesloten en de verhuurder, de Edese woningcorporatie Woonstede, gedoogt de situatie en weigert ook te helpen om de asielzoeker uit de woning te zetten. "Ik mag dan zelf voor de ontruimingskosten opdraaien, zo'n 5500 euro, en dat geld heb ik niet", verduidelijkt Marion.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 13 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.