De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 10 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Hiddink terug
naar Korea

   
 

SEOEL - Guus Hiddink keert volgende maand alweer terug naar Zuid-Korea. De trainer van PSV, tevens adviseur van het Zuid-Koreaanse elftal, bezoekt op 9 september een vriendschappelijk duel tussen Zuid- en Noord-Korea.

Beide Korea's speelden in 1993 voor het laatst tegen elkaar. Toen won Zuid-Korea met 3-0. 'Noord' en 'Zuid' verkeren feitelijk nog in oorlog nadat de Koreaanse oorlog (1950-1953) eindigde met een wapenstilstand en niet met een vredesverdrag.

Johan Plageman is bij FC Twente benoemd tot gedelegeerde commissaris voetbalzaken. De oud-profvoetballer gaat het takenpakket overnemen van technisch directeur Jaap Uilenberg, die enkele maanden geleden naar de KNVB vertrok.

Dennis den Turk heeft alsnog een schorsing opgelegd gekregen naar aanleiding van zijn rode kaart in de nacompetitiewedstrijd tegen Volendam. ADO Den Haag ging in beroep tegen de straf van vier wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. Maar de commissie beroep betaald voetbal van de KNVB heeft na mondelinge behandeling besloten de door de tuchtcomissie opgelegde schorsing te bevestigen.

Claus Boekweg (36) heeft zijn contract bij FC Groningen met een jaar verlengd. De partijen bereikten overeenstemming, nadat in de oefenperiode was gebleken dat de verdediger voldoende was hersteld van een blessure.

Middenvelder Ivar van Dinteren (23) is door RKC Waalwijk voor één seizoen verhuurd aan Helmond Sport.

Menno Willems speelt komend seizoen bij Haarlem. De 25-jarige oud-speler van onder meer Vitesse en FC Den Bosch was transfervrij. Willems kwam het laatst uit voor het Engelse Grimbsby Town.

FC Eindhoven-spits Ismail Ayaz ziet de seizoensstart aan zijn neus voorbijgaan. De Belgische aanvaller is andermaal in voorarrest genomen in het onderzoek naar een moordzaak in het Belgische Genk. Hoewel er inmiddels een uitspraak is gekomen dat er onvoldoende bewijs is om de voetballer vast te houden, blijft Ayaz in hechtenis totdat er een beroepszaak daartegen is afgewerkt.

Uitslagen: Turkije: Trabzonspor - Fenerbahce 0-0.

Oefenduel. AGOVV - Feyenoord 0-8 (0-3). Doelpunten: Buffel 3, Van Hooijdonk 2, Lurling 2, Kalou.Bijzonderheid: Chileen Pardo debuteert in tweede helft voor Feyenoord.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 10 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.