De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 10 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Jong Ajax houdt
AZ in balans

Van onze sportcorrespondent

   
 

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 23kb)
AZ-aanvaller Robin Nelisse gaat in de tang...
AMSTERDAM - Met twee amateurclubs in de poules hoeven AZ en Jong Ajax zich niet te bekommeren over de volgende Amstel Cup-ronde. Dus stond er op Sportpark De Toekomst prestige op het spel. Voor Jong Ajax om het bekersprookje (halve finale) een nieuw vervolg te geven; voor AZ om na de slechte resultaten in de oefenreeks het thuisfront iets positiefs te bieden. Wel, met de 2-2 mocht de eredivisionist uit Alkmaar de handen stijf dicht knijpen. Het Jong Ajax van gisteravond was qua leeftijd aanmerkelijker ouder en gezegend met meer eredivisie-ervaring dan de uitgave van vorig seizoen.

Toch drukten de jonkies van de groep van Gerard van der Lem - tegen zijn oude club - een stempel op de eerste helft. Tussen de 19e en 26e minuut was centrale verdediger Nigel de Jong drie keer uit een spelhervatting dicht bij de openingstreffer. Achtereenvolgens redde Oscar Moens ternauwernood, liep De Jong de bal tegen de paal en rolde de bal een keer rakelings voorbij de verste paal. Niet alleen als luchtmacht had de statische defensie van AZ moeite met de bewegelijke Amsterdammers, rond het half uur stak Steven Pinaar de bal slim tussendoor en klopte Stefano Seedorf Moens bekeken: 1-0. Pinaar kreeg vervolgens van zijn bewaker Joost Volmer de 2-0 aangereikt, maar de Zuid-Afrikaan schoot wild over. Trainer Henk van Stee reageerde op de malaise achterin door Volmer te wisselen en Michael Buskermolen een linie te laten zakken.

Vlak voor rust viel de gelijkmaker, maar dat was eerder verrassend dan logisch. Peter Wijker voorkwam op de doellijn de 2-0 van Pinaar toen die Moens al gepasseerd had.

Op slag van rust draaide Robin Nelisse weg bij Yakubu en joeg droog de 1-1 in de verste hoek. In de tweede helft zou het tweede team van Ajax AZ 1 bij vlagen met oogstrelend positiespel kleineren. Daarom was de late 2-2 van opnieuw Seedorf meer dan verdient. Vlak daarvoor had Nelisse geprofiteerd van een blunder van doelman Robert Zwinkels, die daarvoor twee prima reddingen had verricht. Jong Ajax-trainer Gerard van der Lem vond dat zijn ploeg een punt had gehaald: "AZ behoort van een tweede elftal te winnen. Af en toe speelden wij heel goed voetbal en af en toe onrustig." Collega Henk van Stee: "Dit is geen Ajax 2 meer, kom nou.''

"Deze ploeg heeft veel eredivisiewaardige spelers rondlopen en kan zo in de middenmoot mee. Na rust pakten wij het goed op, maar dan is het jammer dat wij in het laatste kwartier naar een bedenkelijk niveau zakken. Wij moesten blij zijn dat het bij 2-2 bleef."

Amstel Cup, voorronde. Poule 1: Ajax 2 - AZ 2-2 (1-1). Seedorf 1-0, Nelisse 1-1, Nelisse 1-2, Seedorf 2-2.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 10 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.