De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 8 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Bescheiden ambities volleybalteam
   
 

AMSTERDAM - De nationale volleybalploeg hoeft zich niet al te veel illusies te maken over groot succes tijdens de eindronde van de World League. Als Oranje zich volgende week in de poule met Rusland en Brazilië bij de eerste twee weet te plaatsen, is dat een klein wonder. Bondscoach Bert Goedkoop en aanvoerder Reinder Nummerdor beseffen dat ook. Toch stappen ze dit weekend met stille hoop op een stunt in het vliegtuig.

De beste acht landen van de jaarlijkse intercontinentale competitie spelen vanaf volgende week dinsdag in Brazilië om het grote geld. Opvallend genoeg doen er naast het gastland zeven Europese teams mee. Nederland, Rusland, Italië, Joegoslavië, Frankrijk, Polen en Spanje hebben zich geplaatst, terwijl landen als Argentinië, Japan, Cuba en Amerika het lieten afweten.

Vreemd genoeg is Oranje (net als in de voorronde) ingedeeld bij Rusland, de grote favoriet voor de eindzege. "Dat kan alleen in de World League", moppert bondscoach Goedkoop. Zijn team werd in de afgelopen weken vier keer weggeslagen door de Russen en moet wel een heel goede dag hebben om de Russische reuzen te verrassen. "We hebben dinsdag een slimme list nodig", meent Goedkoop. "In fysiek opzicht is het verschil enorm en als het aankomt op geweld, winnen we het niet."

Als Oranje in de badplaats Recife een keer wil winnen, ligt het voor de hand dat dit tegen Spanje zal gebeuren. Deze nieuweling tijdens de finale van de World League kan - net als Nederland - als een subtopper worden beschouwd en kent technische en fysieke beperkingen. "We hebben tegen Spanje nog wat goed te maken ook", vindt Reinder Nummerdor, de aanvoerder van Nederland. Nummerdor doelt hierbij op de smadelijke 3-0 nederlaag tegen Spanje, in mei van dit jaar tijdens het EK kwalificatietoernooi. Door dit verlies wordt het voor Oranje nog lastig om zich voor het EK van 2003 te kwalificeren.

Maar voordat de route naar het EK weer belangrijk wordt, staan eerst de finale van de World League en het WK (begin oktober in Argentinië) op het programma. "We willen in Brazilië in ieder geval één wedstrijd winnen", zegt Goedkoop. "Want dan doen we het beter dan vorig jaar. Toen kwamen we niet verder dan drie 3-1 nederlagen."

Maar als het gaat om een plaats bij de laatste vier schiet Oranje met één overwinning niets op. "Natuurlijk willen bij die laatste vier komen", reageert Goedkoop snel. "We gaan niet vrijuit spelen en zetten onszelf wel degelijk onder druk. Dat zal wel moeten, want bij het WK staan we straks ook onder grote druk. Bovendien is het altijd logisch om tijdens de World League zo hoog mogelijk te willen reiken. Er zijn ook nogal wat dollars te verdienen."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 8 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.