De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 8 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Tinus gooit alle remmen los

Van onze sportcorrespondent

   
 

MONTCEAU-LES-MINES - De donkere wolken boven het Place Salengro in Saint Vallier leken voor de Farm Frites-ploeg van figuurlijke betekenis. De beoogde topklassering van Mirjam Melchers hangt aan een zijden draadje door de kwetsuren die ze opliep bij een onbenullige valpartij op woensdag. En de kansen op de verwachte ritwinst van Leontien van Moorsel werden er gezien de onweersdreiging ook niet groter op. En toen stond de kopvrouw wederom op om te tonen hoe een groot kampioen ze is. Regen of niet: Tinus bleek niet te stoppen.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 23kb)
Leontien Zijlaard, ook een specialiste in het grove werk. (Foto: EPA)
Met knikkende knieën zocht Zijlaard-Van Moorsel het startpodium van de individuele tijdrit over 31,4 kilometer op. Een schietgebedje dat ze vroeger van moeder Martha had geleerd, mocht niet meer baten. Goed en wel onderweg kwam het hemelwater met bakken naar beneden. "En dat op een parcours met veel bochten. Normaal ben ik dan doodsbang, maar ik had één geluk: door de harde regen zag ik ze bijna niet. Ik remde daarom steeds heel laat. Bovendien kon in dit noodweer niemand hard door de bochten."

Hoewel een aantal goede rensters het geluk had van beduidend betere omstandigheden, bleek de eindtijd van Van Moorsel bij de finish in Montceau-les-Mines ruim de snelste. "Inclusief de neutralisaties hebben we de laatste dagen etappes van 170 en 180 kilometers gehad. Dat is abnormaal; dat moet je aankunnen. Dat verklaart waarom sommige rensters ondanks betere omstandigheden niet korter zijn geëindigd."

Het derde dagsucces van Farm Frites/Hartol bleek voor Van Moorsel niet voldoende om de gele trui te heroveren op de Duitse Judith Arndt. "Ergens wel jammer, maar onze Tour is toch al geslaagd. In Den Bosch hebben we iets heel moois gedaan, de overwinning van Madeleine was geweldig en in deze tijdrit is gelukt waar ik op gehoopt had."

Voor de Boekelse blijft er op korte termijn maar één wens over. "Dat Mirjam Melchers zich herpakt. Voor het klassement heeft ze helemaal geen slechte zaken gedaan, dat is knap, maar ik ben er bang voor dat haar gekneusde ribben haar op gaan breken. Ze heeft veel pijn met ademhalen en we gaan nu de bergen in, dus dan moet je ook nog veel aan je stuur trekken. Hopelijk komt ze er doorheen, want ze heeft zich helemaal het rambam getraind voor deze ronde."

Mocht de huidige nummer één van de wereld de pijp aan Maarten moeten geven, dan zal Farm Frites zich alleen nog richten op meer dagzeges. Van Moorsel denkt er niet over om de plaats van de klassementsrenster over te nemen. "Daar heb ik me niet op voorbereid. Met het oog op het najaar, met WK's op de weg en op de baan, wil ik hier mijn accu niet leeg gaan rijden."

Vijfde etappe, Saint-Vallier - Montceau-les-Minnes: 1. Zijlaard-Van Moorsel 31,5 km in 43,41, 2. Stahurskaja (WRu) (Rus) 0.15, 3. Arndt (Dui) 0.44, 4. Zabirova (Rus) 1.05, 5. Braändlin (Zwi) 1.08.

Algemeen klassement: 1. Arndt 15.06.22, 2. Van Moorsel 0.40, 3. Polkhanova (Rus) 1.46, 4. Stahurskaja 2.10, 5. Bruckner (VSt) 2.13, 7. Melchers (Ned) 2.53.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 8 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.