De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 8 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  KV Mechelen ontslaat
Aad de Mos

   
 

MECHELEN - KV Mechelen heeft met onmiddellijke ingang afscheid genomen van technisch directeur Aad de Mos. De Nederlander drukte bij de Belgische eersteklasser te zwaar op het budget, luidde de officiële verklaring van de club. Voorzitter Van den Wijngaert liet zich echter onlangs al kritisch uit over het transferbeleid van De Mos.

De Mos, ook trainer geweest van Ajax, Anderlecht, PSV, Werder Bremen, Standard Luik, Sporting Gijon en Urawa Red Diamonds, werkte in eind jaren tachtig met veel succes als trainer bij KV Mechelen. Met de ploeg veroverde hij in 1988 de Europa Cup voor bekerwinnaars door in de finale Ajax te verslaan. Een jaar later werd hij met Mechelen ook nog landskampioen.

De laatste jaren had KV Mechelen het moeilijk. De club zakte af naar de tweede klasse. De Mos keerde in 2000 terug bij de club, nu in de functie als technisch directeur. KV Mechelen promoveerde aan het einde van vorig seizoen weer naar de eerste klasse.

FC Twente wil op korte termijn Johan Plageman als technisch coördinator aantrekken. De 60-jarige oud-prof van Sportclub Enschede moet Jaap Uilenberg opvolgen die na een half jaar technisch directeur te zijn geweest hoofd voetbalzaken van de KNVB is geworden. FC Twente is ook bezig een nieuwe spits aan te trekken. Sponsoren hebben daarvoor het geld op tafel gelegd.

Ajax heeft doelman Henk Timmer voor één seizoen van AZ gehuurd. Timmer moet het keepersprobleem bij de landskampioen en bekerhouder oplossen. Bij Ajax zijn de doelmannen Lobont en Didulica voorlopig nog uitgeschakeld door blessures.

Erwin van de Looi stopt met betaald voetbal. De verdediger van FC Groningen denkt na een lange periode van blessures niet meer op zijn oude niveau te kunnen terugkomen.

Algemeen directeur Theo Mommers gaat weg bij Fortuna Sittard. Hij heeft zijn functie bij de uit de eredivisie gedegradeerde club per 1 september neergelegd.

Eerstedivisionist Telstar huurt de Franse verdediger Benoit Croissant voor een jaar van het Engelse Sheffield United. Croissant, die centraal achterin kan spelen, was langer op proef. Telstar kwam de speler op het spoor via Laurens ten Heuvel, die onlangs de omgekeerde weg aflegde.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 8 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.