De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 8 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Hardcourt vraagt meer
van Richard Krajicek

   
 

CINCINNATI - Het was voor Krajicek al zijn tweede confrontatie met Philippoussis sinds zijn terugkeer na zijn langdurige elleboogblessure. Hij speelde tegen de Australiër eerder dit jaar een marathonpartij op Wimbledon, die hij won. In Cincinnati trok de Nederlander de opgaande lijn door en klopte hij hem andermaal: 6-2, 6-4.

Krajicek maakte vorige week in Toronto zijn rentree op het hardcourt. Het werd een frustrerende comeback met een kansloze nederlaag tegen de Fin Nieminen. Maar in Cincinnati herstelt hij zich knap van deze stroeve start met eerst winst op de Tsjech Novak en nu Philippoussis, die er eveneens lang is uitgeweest met knieproblemen.

"Ik had moeite met de overgang van de baansoort, van gras naar hardcourt", vertelde Krajicek. "Ik heb de afgelopen week daarom hard getraind, twee keer per dag. Hoewel het erg warm was. Maar in Toronto speelde ik slecht tennis, het ging gewoon niet. Met hard trainen probeerde ik dat te verbeteren. Ik ben er erg op gebrand te winnen, daarom was ik tegen Mark ook wat nerveus."

"Op gras had ik voordeel bij mijn rentree, de ballen vielen wat makkelijker. Op hardcourt moet je veel scherper zijn. Tegen Mark heb ik wel geluk gehad, maar ik voel me een stuk beter in elk geval. Ik ben meer relaxed in mijn spel." De eerste set van de partij tussen de twee servicekanonnen ging volledig gelijk op. Krajicek wist de winst in de tiebreak met 9-7 naar zich toe te trekken. In het tweede bedrijf maakte hij het met 6-2 af. Krajicek kwam tot twaalf aces en acht dubbele fouten. Philipoussis wist slechts vijf aces te produceren en maakte ook hetzelfde aantal dubbele fouten.

Krajicek kent geen lichamelijke ongemakken. Na Wimbledon had hij wel wat last van zij hamstrings, zei hij, en hij heeft wat meer tijd nodig te herstellen na een wedstrijd. "Als ik wakker word, voel ik me 55 jaar en kost het me een kwartiertje om me weer echt 30 te voelen. Nu ik op hardcourt speel, heb ik last van stijfheid in de spieren. Maar dat is een kwestie van gewenning."

Op weg naar de US Open weet hij nog niet hoe zijn programma eruit ziet. Hij twijfelt of hij volgende week (met een wildcard) meedoet aan het toernooi van Washington of Indianapolis. Hij wil zijn lichaam niet te zwaar belasten.

"En mijn dochter wil niet dat ik te veel weken achter elkaar speel. Als ik volgende week weer speel, heb ik daarna het toernooi van Long Island en dan de US Open. Dat zou wel te veel kunnen zijn. Ik neem een besluit zodra ik hier klaar ben. Als ik hier tot en met zondag speel, neem ik wel een paar dagen vrij. Een goede optie is ook een wildcard aan te vragen voor het dubbelspel voor Washington of Indianapolis."

Cincinnati. Masters Series, mannen, 3 miljoen euro. Tweede ronde: Ferreira (ZAf) - Costa (Spa/7) 7-6 6-2, Ferrero (Spa/8) - James Blake (VSt) 6-4 4-6 6-4.

Manhattan Beach. Vrouwen, 585.000 euro. Tweede ronde: Serena Williams (VSt/1) - Krasnoroetskaja (Rus) 6-4 6-2, Dokic (Joe/4) - Pisnik (Slv) 6-3 6-2, Sugiyama (Jap) - Dementieva (Rus) 6-2 6-7 7-5.

Helsinki. Vrouwen, 140.000 euro. Tweede ronde: Wartusch (Oos) - Matevziv (Slv/8) 6-4 6-4, Svensson (Zwe/6) - Kanepi (Est) 6-0 6-4.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 8 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.