De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 7 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Zabirova wint
derde etappe

   
 

AMSTERDAM - Met een krachtige demarrage in de finale heeft de Russin Zoelfia Zabirova alle klassementsrensters gisteren verrast. Met kleine voorsprong bleef ze in Florange-val-de-Fensch na 154,8 kilometer een groep van een twintigtal rensters voor. De winst in de derde rit van de Tour Féminin was een feit. De Duitse Judith Arndt behield de gele leiderstrui.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 24kb)
Van Moorsel (Foto: ANP)
In de groep van Arndt reden ook Leontien Zijlaard-Van Moorsel en Mirjam Melchers van Farm Frites-Hartol. De etappe was van start gegaan in Charleville-Mezières. Een klim van de vierde categorie, na 135 kilometer, leidde ertoe dat het peloton uiteenviel.

Achter de grote groep, aangevoerd door de Russin Slioessareva (2e) en de Wit-Russin Stahoerskaja (3e), kwam de rest van het deelneemsterveld versnipperd binnen.

Van Moorsel behield de leiding in het combinatieklassement. Arenda Grimberg raakte echter de blauwe trui kwijt aan de Zwitserse Nicole Brändli. De blauwe trui is voor de hoogst geklasseerde renster onder de 25 jaar.

Charleville-Mézières - Florange-Val-de-Fensch: 1. Zabirova (Rus) 154 km in 3.43.58 (41,470 km/u), 2. Slioessareva (Rus) 0.05, 3. Stahoerskaja (WRu), 4. Cappellotto (Ita), 5. Zijlaard-Van Moorsel (Ned), 6. Schleicher (Dui), 7. Parente (Ita), 8. Ljungskog (Zwe), 9. Matusiak (Ita), 10. Oki (Jap).Algemeen klassement: 1. Arndt (Dui) 10.03.00, 2. Polkhanova (Rus) 0.23, 3. Zijlaard-Van Moorsel 1.12, 4. Melchers (Ned) 1.30, 5. Bruckner (VSt) 1.42, 6. Martissova (Rus) 1.58, 7. Zabirova 2.11, 8. Somarriba (Spa) 2.19, 9. Stahoerskaja 2.25, 10. Polikevicioete (Lit) 2.26.

Remmert Wielinga rijdt volgend seizoen voor Rabobank. De Eindhovense wielrenner verklaarde dinsdag dat hij de aanbieding van de Nederlandse profformatie "zo goed als zeker" zal accepteren. "Het is voor 99,9 procent rond", aldus de Brabander, die dit seizoen voor De Nardi reed.

Jeroen Blijlevens maakt morgen zijn rentree in het profpeloton. Dat gebeurt in het criterium van Oostvoorne. De Brabantse wielrenner in dienst van Domo-Farm Frites was drieëneenhalve maand uit de roulatie wegens een hardnekkige infectie aan de luchtwegen. Na Oostvoorne, waar hij op verzoek van sponsor Farm Frites rijdt, volgt zondag het eerste serieuze optreden in het Duitse Bochum. Blijlevens is ook geselecteerd voor de Ronde van Nederland die op 20 augustus begint.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 7 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.