De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 7 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Dow fors in herstel

Van een onzer redacteuren

   
 

NEW YORK - Na drie achtereenvolgende dagen met lagere koersen kregen beleggers op de Amerikaanse effectenbeurs in Wall Street gisteren duidelijk weer moed. De koersen waren na de negatieve economische berichten zo sterk gedaald, dat velen het er nu toch maar eens op waagden om in de markt te stappen.

Gevolg van die actie van koopjesjagers was over een breed front een fors koersherstel. De Dow Jones-index spoot aanvankelijk door naar 8418, waarna gesloten werd op 8274,09, dat was een winst van 230 punten (2,9%). De Nasdaq sloot 4,4% (54 punten) hoger op 1259,55.

Beleggers blijven hopen op een spoedige renteverlaging door de Federal Reserve. Zo'n verlaging zou de Amerikaanse economie een flink steuntje in de rug kunnen geven. De hoop wordt gevoed door het feit dat uit de laatste macro-economische berichten bleek, dat het nog lang niet goed zit met de Amerikaanse economie. Zo gaf de inkoopmanagersindex eind vorige week aan dat de groei in de industrie afneemt. Het consumentenvertrouwen in de VS daalt daarnaast steeds verder. Ook de slechte cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt waren nu niet bepaald gunstig voor het koerspeil op de Amerikaanse effectenbeurzen.

"De Fed moet dus echt wat doen", is de overtuiging bij velen. Dat het Internationaal Monetaire Fonds zijn groeiprognoses voor de Amerikaanse eocnomie dreigt aan te passen, werd voor kennisgeving aangenomen.

Bij de financiële waarden was J.P. Morgan Chase nu een van de grootste winnaars. Maandag was de koers van het aandeel fors gedaald op een bijstelling door zakenbank Lehman Brothers van koersdoel en vooruitzichten. De zakenbank deed dat niet alleen vanwege de zwakke Amerikaanse economie, ook in verband met mogelijke betrokkenheid bij het Enro-schandaal. J.P. Morgan Chase was nu $1,30 in herstel op $23,65. Citigroup, die om dezelfde reden maandag ook flink had verloren, kon nu $1,75 oplopen tot $30,40.

Telecomnetwerkenbouwer Cisco Systems noteerde in afwachting van de nabeurs te publiceren kwartaalcijfers $0,71 hoger op $12,07.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 7 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.