De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 7 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Actie kleuterjuf voor Rochelle

door Jolande Westdorp

   
 

door Jolande Westdorp DORDRECHT - Oud-kleuterleidster Joke Jolink (58) uit Haarlem is een landelijke handtekeningenactie gestart om kleuter Rochelle Rikkers (4) uit een psychiatrische inrichting te krijgen. Rochelle, het zusje van het meisje van Nulde, is gisteren ondanks felle protesten van haar familie en enkele deskundigen in de kinderpsychiatrie, in een kliniek in Barendrecht opgenomen.

De actievoerende mevrouw Jolink gaat de handtekeningen straks overhandigen aan minister Donner van het ministerie van Justitie, waaronder de Raad voor de Kinderbescherming en voogdij-instelling Jeugdzorg ressorteren. De bewindsman liet vorige week een onderzoek starten naar de omstreden gang van zaken rond de kleuter.

Haarlemse Joke Jolink hoopt Rochelle met haar handtekeningenactie snel terug te krijgen bij haar familie. "Ik vind dat dit meisje niet in een inrichting thuishoort. Daarom roep ik mensen op mij een kaartje met een protest-handtekening te sturen. Ik heb me erover verbaasd dat niemand in Nederland is opgestaan om hier iets tegen te doen. Ik ben geen vrouw die onmiddellijk op de barricades klimt, maar vind dat iemand zijn stem moet laten horen. Rochelle hoort in mijn ogen gewoon bij haar vader. Alleen zijn liefde kan haar genezen."

De vroegere kleuterleidster stelt haar privé-adres, de Gedempte Herensingel 40, 2032 NS in Haarlem, ter beschikking als correspondentieadres. "Ik weet absoluut niet wat ik me allemaal op de hals haal. Mijn flat is maar klein. Dus hoop ik op hulp bij het opslaan en het wegbrengen van zakken post".

Dolblij

Rochelles vader, Martin Huisman, is dolblij met het gebaar. "Ik vind het fantastisch dat deze voor mij onbekende mevrouw dit allemaal voor mijn dochter en mij wil doen. Ik ben diep onder de indruk door haar steun."

Huisman en andere familie-leden zijn bedroefd nu Rochelle toch is opgenomen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 7 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.