De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 7 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Algenspoor wijst naar dader
moord op Pim Overzier

door Fred Soeteman

   
 

door Fred Soeteman ZUTPHEN - Kiezelalgen helpen justitie de 57-jarige Henk H. uit Bennekom te ontmaskeren als moordenaar van Apeldoorner Pim Overzier (37), de ziekenhuisanalist wiens lichaam eind maart in een bos bij Dronten werd gevonden.

Officier van justitie mr. L.T. Wemes onthulde gisteren op een pro forma-zitting van de rechtbank in Zutphen dat in H.'s tuin een schop ('bats') is aangetroffen waaraan leem kleefde. Deze bevatte zogeheten diatomeeën die in zoverre uniek zijn, dat zij overeenkomen met de organismen die voorkomen in de diepere lagen van de grond in de polder waar Overziers lijk begraven heeft gelegen.

"Ik denk dus", aldus de officier, "dat met deze schop het graf is gegraven."

Diatomeeën behoren tot de algen, eencellige plantaardige organismen, en hebben een schaal van silicaten (kiezel). Ze komen overal in voor: bodem, water, lucht, voedingsstoffen en huishoudelijk materiaal. Er zijn ongeveer 15.000 soorten die kunnen worden geïdentificeerd aan de structuur van de schaal.

Sporen

In de Volvo V40 van Henk H. is bloed van Pim Overzier gevonden. De verdachte zei gisteren dat de vlekken echter zó opvallend waren dat ze als 't ware zeiden: "Zie mij vooral niet over het hoofd. Hetzelfde geldt volgens hem voor de schop: "Die heb ik nóóit zien staan." De sporen zijn al te nadrukkelijk achtergelaten. "Iemand heeft mij gebruikt", bezwoer hij rechtbankpresident mr. H.W. van Harreveld en zijn collega's.

"Er is een man overleden van wiens bestaan ik niet wist. Het openbaar ministerie heeft niets aangetoond. Hoe kan ik zo'n man van het leven beroven?" Volgens hem heeft justitie getuigen op een "schandalig suggestieve en manipulatieve manier" benaderd. "Ik wil vechten om mijn onschuld aan te tonen", zei hij als toelichting bij een verzoek om zijn voorlopige hechtenis te beëindigen.

Pim Overzier, werkzaam in ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede, verdween op 4 december, nadat hij telefonisch was uitgenodigd voor een 'blind date'. De man had een oogje op de 35-jarige verpleegster Rianne, ex-vriendin van Henk H., in hetzelfde ziekenhuis. Het proces tegen H. begint op 30 oktober.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 7 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.