De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 5 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Willem II klaar voor
halve finale Intertoto

   
 

AMSTERDAM - Willem II kan het Intertoto Cupduel met Malaga vol vertrouwen tegemoet zien. De Tilburgers boekten een prima resultaat tegen de Belgische topclub Anderlecht (4-0). ,,De speelwijzen van Anderlecht en Malaga verschillen niet zo veel. Als we woensdag net zo goed voetballen, moet het mogelijk zijn de 2-1 van de uitwedstrijd weg te poetsen'', was Mark Wotte na afloop hoopvol gestemd.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 10kb)
De nieuwe trainer van Willem II, Mark Wotte, lijkt het behoorlijk voor elkaar te hebben. De Brabanders kunnen als eerste Nederlandse ploeg komende woensdag de finale van de Intertoto halen. (Foto: ANP)
De Voorburger kon het zich zelfs permitteren na een uur zijn halve elftal te wisselen en veel van zijn basisspelers te sparen voor de halve finale van de Intertoto Cup. De zege was toen al ruimschoots binnen (3-0). Willem II was uiterst gretig en zag dat de eerste helft bekroond met twee doelpunten. Na tien minuten volleerde Shoukov na een afgemeten voorzet van Ceesay genadeloos binnen, waarna Chris Janssens vijf minuten voor rust de 2-0 binnenkopte. Nu was Shoukov de aangever.

De 3-0 en 4-0 kwamen vanaf de penaltystip tot stand. Mourad en Quinn werden volgens Roelof Luinge onreglementair gestuit en Landzaat en diezelfde Quinn schoten feilloos raak (4-0). ,,De uitslag was een beetje geflatteerd, maar het goede spel geeft veel vertrouwen. Afgezien van een bal op de kruising van Basegio zijn wij niet in de problemen gekomen'', aldus Wotte. En dus kan Malaga zijn borst nat maken.

Nadeel voor Willem II is dat de Spanjaarden woensdag weer kunnen beschikken over de Uruguayanen Dario Silva en Romero. Die hadden in verband met het WK een langere vakantie en waren er op Malaga niet bij. Wotte moet het zeker stellen zonder Kew Jaliens, die geschorst is. Het meespelen van Jos van Nieuwstadt is twijfelachtig. Hij kampt nog met de naweeën van een hersenschudding.

Wotte hoopt dat Willem II woensdag de onvoorwaardelijke steun krijgt van het thuispubliek. ,,In Samara kon Krylya Sovetov bouwen op 22.000 man en Malaga had 20.000 toeschouwers. Wij hadden er twee keer nog geen 3.000. Ik ga er een beetje van uit dat dit nu anders is. We zijn de eerste Nederlandse club die de finale van de Intertoto Cup kan bereiken. UEFA Cup-voetbal lonkt.''

Willem II-Anderlecht 4-0 (2-0). Doelpunten: Sjoekov, Janssens, Landzaat (strafschop), Quinn (strafschop).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 5 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.