De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 5 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Van Lent lang uitgeschakeld
   
 

AMSTERDAM - Bundesligaclub Borussia Mönchengladbach zal het een half jaar zonder aanvaller Arie van Lent moeten doen. De Nederlandse spits raakte zaterdag in het oefenduel met Standard Luik zwaar geblesseerd. Hij scheurde een kruisband in de rechterknie. Van Lent wordt komende week geopereerd.

Borussia verloor het oefenduel in België met 3-1. Van Lent had na tien minuten nog wel de score geopend. Daarna verdraaide hij zijn knie. Zondag werd de aanvaller verder onderzocht, met het vervelende nieuws als resultaat.

Henrik Larsson is het nieuwe seizoen goed begonnen. Hij maakte in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Dunfermline Athletic beide doelpunten. Na lang blessureleed startte ex-Feyenoorder Bobby Petta in de basis bij Celtic. Bij Dunfermline stond Marco Ruitenbeek (onder meer ex-AZ) onder de lat. Glasgow Rangers verspeelde twee punten bij Kilmarnock: 1-1. Oud-Ajacied Shota Arveladze opende de score. Bij Rangers speelden de Nederlanders Ricksen, Numan en Ronald de Boer vanaf het begin, terwijl Konterman in de 76e minuut inviel.

De openbare aanklager in Keulen is een onderzoek begonnen naar de Duitse international Jens Nowotny. De voetballer van Bayer Leverkusen wordt verdacht van belastingontduiking. In de zaterdageditie van de Süddeutsche Zeitung werd gemeld dat de verdachtmakingen het tekengeld betreffen dat Nowotny bij zijn komst in 1996 naar Leverkusen ontving. Het zou gaan om een bedrag van ruim 5 miljoen euro. Het geld zou via een illegale omweg bij Nowotny zijn beland.

De Italiaanse zakenman Diego Della Valle, eigenaar van de internationale schoenenketen Tod's, is de nieuwe eigenaar van de nieuwe Italiaanse voetbalclub Fiorentina 1926 Florentina. Het voormalige Fiorentina verkeerde in financiële nood en mocht van de Italiaanse voetbalbond niet eens in de Serie B uitkomen. Afgelopen jaar degradeerden de Italianen uit de Serie A. De nieuwe club begint in de Serie C.

Met een veredeld B-elftal heeft Club Brugge zaterdagavond de Belgische Supercup veroverd. De bekerwinnaar won met 2-0 van landskampioen Racing Genk door doelpunten van Sillah en De Cock.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 5 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.