De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 5 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Reuzendoder Canas
eist tennistitel op

Van onze Telesportredactie

   
 

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 12kb)
Guillermo Canas valt op zijn rug en verbergt zijn gezicht na het beslissende puntr tegen andy Roddick. De Argentijn won in Toronto zijn eerste MastersSeries-titel, nadat hij zich een week langs als reuzendoder had opgeworpen. (Foto: REUTERS)
AMSTERDAM - Waar eerder op Wimbledon zijn landgenoot David Nalbandian de stelling reeds behoorlijk uitwiste, ondergroef Guillermo Canas in Toronto het fabeltje, dat Argentijnen slechts op gravel kunnen tennissen, compleet. Nalbandian reikte op het gras aan de Churchroad zeer verrassend tot de eindstrijd; Canas greep het Canadese hard court aan om zijn status als allround-speler van een extra impuls te voorzien. Hij zegevierde in de eindstrijd van het met drie miljoen euro gedoteerde Masters Series evenement in twee sets over de favoriet geachte Amerikaan Andy Roddick: 6-4, 7-5.

Canas, van eenvoudige komaf, had recht op het kampioenschap. De 24-jarige Argentijn wierp zich gedurende de week op als reuzendoder en walste ogenschijnlijk met speels gemak over grootheden als Roger Federer, Yevgeni Kafelnikov, Marat Safin en Tommy Haas heen. Ook servicekanon Roddick, in Toronto als twaalfde geplaatst, verslikte zich in de vastberadenheid van zijn tegenstander. Canas, die pas zijn derde ATP-titel greep na Casablanca (2001) en Chennai (2002), werd daarmee sinds Guillermo Vilas in 1976 de eerste Argentijn, die de Canadese Open op zijn naam wist te schrijven. In zes partijen stond hij slechts één set af. Hij brak Roddicks fameuze service in de eerste set op 4-4 en in de tweede op 5-5 om vervolgens zijn zenuwen in bedwang te houden en zelf de wedstrijd uit te serveren.

Intussen wordt de geruchtenmachine over het Argentijnse tennissucces steeds vaker gevoed. Afgelopen week nog oordeelde Sergi Bruguera, dat hij ervan overtuigd is, dat doping in de professionele tennissport gewoon bestaat. De Spanjaard, die aan zijn laatste seizoen bezig is en in zijn lange carrière twee keer de Franse Open-titel veroverde, plaatste openlijk vraagtekens bij de toegenomen 'fysieke uitstraling' van Guillermo Canas, die inderdaad een monsterlijk druk toernooischema afwerkt en die op gravel zowat 'begraven' moet worden, voordat hij aan overgeven denkt. Naast genoemd tweetal beschikt Argentinië anno 2002 met Franco Squillari, Gaston Gaudio, José Acasuso, Guillermo Coria en Juan Ignacio Chela over een groot arsenaal topspelers. De laatste twee werden eerder al geschorst wegens doping (nandrolon), maar maken inmiddels weer deel uit van het circuit.

Chela liet zich onlangs in Amersfoort kronen tot winnaar van de Energis Open. Maar zijn naam zal toch altijd onlosmakelijk verbonden zijn met zijn schorsing. Voor Canas geldt dat (nog) niet.

Boris Becker heeft bekend dat hij belastingfraude heeft gepleegd. Becker zou al een akkoord hebben gesloten met de fiscus. Hij zal 6,5 miljoen euro moeten betalen, terwijl hem bovendien een voorwaardelijke celstraf van twee jaar boven het hoofd hangt. Door tot een akkoord te komen vermijdt Becker een langdurig en imagoschadend proces. De Duitser zou tussen 1992 en 1993 miljoenen euro's aan belastingen hebben ontdoken door Monaco op te geven als officiële verblijfplaats, terwijl hij het grootste deel van de tijd in München verbleef. Volgens het Duitse blad Der Spiegel moet Becker voor het betalen van de boete een lening aangaan.

Monica Seles heeft zich afgemeld voor het tennistoernooi komende week in Los Angeles. De Amerikaanse, drievoudig winnares in LA, heeft nog te veel last van een blessure aan de rechtervoet.

Toronto. Mannen, Masters Serie, drie miljoen euro. Halve finales: Roddick (VSt/12) - Novak (Tsj/14) 6-4 6-3, Canas (Arg) - Haas (Dui/3) 6-4 3-6 7-6. Finale: Canas - Roddick 6-4 7-5.

San Diego. Vrouwen, 750.000 euro. Halve finales: Venus Williams (VSt/1) - Davenport (VSt/3) 6-2 6-1, Dokic (Joe/6) - Koernikova (Rus) 6-7 7-6 6-0.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 5 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.