De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 5 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Vragen rond rol
broer Okan O.

door Henny Korver en Eric van Staten

   
 

AMSTERDAM - Er komen steeds meer vraagtekens over de rol van Özkur, de jongere broer van de overleden Turkse crimineel Okan O., bij de gruwelijke moord op Marion van Buuren (18) en haar elf maanden oude dochtertje Romy vijf jaar geleden op 8 juni 1997.

Özkur loste het mysterie rond de verdwijning van moeder en kind vorige week op door de ouders van Marion de plek in de duinen tussen Egmond en Bergen te wijzen, waar Marion en Romy lagen begraven. Zijn broer Okan O. had hier zijn ex-vriendin en dochtertje vermoord. Tegenover de politie verklaarde Özkur vorige week woensdag dat Okan hem het graf onder de grootste geheimhouding een maand na de verdwijning had aangewezen. Maar die verklaring aan de recherche blijkt een zéér verzachtende versie te zijn van het schokkende en gruwelijke verhaal, dat hij de avond tevoren aan de familie Van Buuren deed.

De ouders van Marion onthulden gisteren tot in detail, wat Özkur hen vertelde: "Okan belde mij die 8e juni vijf jaar geleden met de vraag of ik op Romy wilde passen. Even nadat ik om kwart voor zeven was gearriveerd, vertrokken Okan en Marion in zijn auto.

Hij kwam om tien uur die avond alleen terug. Hij vroeg toen of ik meeging met Romy. We reden vanuit Bergen richting Egmond en gingen daar lopend de duinen in. Op een verlaten plek vroeg hij mij, met een gebaar van zijn hand langs zijn keel, of ik Romy wilde doden. Ik kon dat niet en wilde dat niet. Ik heb me omgedraaid en ben van die plek weggegaan. Even later kwam Okan terug. We zijn samen naar huis gegaan."

Volgens zijn verhaal durfde Özkur (toen 19) onderweg niets aan zijn oudere broer te vragen over wat er was gebeurd. Sinds de dood van hun vader was Okan de familieoudste, tegen wie met angst en ontzag werd opgekeken.

Tijdens de persconferentie vorige week vrijdag op het politiebureau van Alkmaar verklaarde de hoofdofficier van justitie mr. O.A. van der Kerk, dat er op dat moment geen aanwijzingen tegen Özkur waren om hem te vervolgen. Maar de recherche is op de hoogte van de tegenstrijdige verklaringen en zal de man, die voor de spectaculaire ontknoping van het mysterie zorgde, hierover ongetwijfeld nog grondig ondervragen om de precieze toedracht van het drama aan het licht te brengen.

Corrie van Buuren gisteren: "We zijn Özkur dankbaar dat hij eindelijk gesproken heeft. Wij vonden hem best een aardige jongen, maar als blijkt dat hij die avond zo nauw betrokken is geweest bij de moord, wat wij afgaande op zijn openhartige verhaal toch wel voor wáár aannemen, mag hij niet vrijuit gaan. Tegenover ons erkende hij trouwens volmondig, dat hij strafbaar was en bereid daarvoor te boeten." Marion en Romy worden vrijdagmiddag in Bergen begraven.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 5 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.