De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 1 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
BUITENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Airmiles-affaire nekt
ook Berlijnse senator Gysi

Van onze correspondent

   
 

BERLIJN - Gregor Gysi, de senator van Economische Zaken van de stadsdeelstaat Berlijn, heeft gisteren al zijn politieke functies neergelegd. Het voormalige lid van de Bondsdag en het boegbeeld van de PDS, de partij die na de val van de Muur ontstond uit de communistische SED, was twee dagen geleden in opspraak geraakt door de airmiles-affaire, die in de Duitse politiek een waar slagveld dreigt te gaan aanrichten.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 12kb)
Gregor Gysi, de senator van Economische Zaken van de stadsdeelstaat Berlijn, heeft gisteren al zijn politieke functies neergelegd. Het voormalige lid van de Bondsdag en het boegbeeld van de PDS, de partij die na de val van de Muur ontstond uit de communistische SED, was twee dagen geleden in opspraak geraakt door de airmiles-affaire, die in de Duitse politiek een waar slagveld dreigt te gaan aanrichten. (Foto: REUTERS)
Gysi verklaarde gisteren dat hij het zichzelf niet kan vergeven misbruik te hebben gemaakt van een in 1997 afgesproken regeling, die bepaalt dat politici bonuspunten van zakelijke vluchten niet meer voor privé-doeleinden mogen gebruiken. Gysi liet zijn echtgenote en een kind onlangs nog gratis naar Cuba reizen op punten die hij eigenlijk aan de Bondsdag ter beschikking had moeten stellen.

Eerder trad om dezelfde reden Cem Özdemir terug, een Bondsdag-lid van de Groenen.

Er gaat momenteel geen dag in Duitsland voorbij of de media dragen bewijzen aan dat nog meer politici tegen de reisafspraak hebben gezondigd. Gisteren kwam milieuminister Jürgen Trittin (Groenen) onder vuur te liggen, maar hij ontkent heftig airmiles te hebben misbruikt.

Bondsdagvoorzitter Wolfgang Thierse heeft de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa een ultimatum gesteld om de boeken te openen, zodat in één keer duidelijk wordt wie er over de schreef zijn gegaan. De maatschappij wees een eerder verzoek van Thierse af om zonder aanzien des persoon opening van zaken te geven.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 1 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.