De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 31 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Valse start Lleyton Hewitt op hard court
Fin Nieminen
kraakt Krajicek

Van onze Telesportredactie

   
 

AMSTERDAM - Richard Krajicek bleek in Toronte niet opgewassen tegen het geweld van de Fin Jarkko Nieminen. De Muiderberger, die zoveel opzien baarde na zijn rentree met een kwartfinaleplaats op Wimbledon, kon Nieminen tijdens het met drie miljoen dollar gedoteerde Masters Series evenement in de eerste set nog van repliek dienen, maar daarna had het servicekanon geen verweer meer: 5-7, 1-6.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 19kb)
Jarkko Nieminen (Foto: ANP)
De confrontatie had een extra lading in het kader van de Davis Cup. Het Nederlands team dient een positie veilig te stellen in de Wereldgroep. Daartoe moet in de derde week van september worden afgereisd naar Finland. Krajicek zal hoogstwaarschijnlijk deel uitmaken van de selectie van captain Tjerk Bogtstra en kent nu dus de kracht van de linkshandige Finse nummer één.

Lleyton Hewitt is op het Amerikaanse hard court, in de aanloop naar de US Open, eveneens met een nederlaag begonnen. De Australische nummer één van de wereld moest in de eerste ronde van het Masters Series evenement in Toronto zijn meerdere erkennen in de Spanjaard Felix Mantilla: 6-2, 4-6, 3-6. Hewitt en Mantilla moesten op 6-2, 4-3 wegens hevige regen lang wachten op het vervolg van de partij. Het oponthoud bekwam de Wimbledonkampioen slecht. Na de hervatting was zijn ritme totaal verdwenen.

Corina Morariu is terug op de tennisbaan en dat mag een klein wonder heten. De Amerikaanse ontbrak het afgelopen jaar wegens leukemie. Met Kimberly Po speelde de 24-jarige in het dubbelspel van het toernooi in San Diego. Daarin verloor ze van Chanda Rubin en Meghann Shaughnessy.

Morariu kreeg na afloop een staande ovatie van het publiek. Ze was er verlegen onder. "Ik zie mezelf niet als een heldin. Maar ik denk dat ik mensen met dezelfde ziekte toch de kracht of hoop kan geven door te zetten."

Morariu won in 1999 met Lindsay Davenport de dubbelspeltitel op Wimbledon. In totaal veroverde ze in het vrouwencircuit twaalf dubbeltitels. In mei 2001 werd leukemie bij haar geconstateerd, vier maanden na haar winst in het dubbeltoernooi van de Australian Open. Twee maanden geleden kreeg ze van de artsen toestemming weer te tennissen.

Zijn afmelding voor het Masters Series toernooi in Toronto komt Andre Agassi nog duurder te staan dan aanvankelijk werd aangenomen. De Amerikaan, zondag nog eindwinnaar van het toernooi in Los Angeles, moet voor het ontbreken in Canada een boete van 80.000 euro betalen.

Als reden voor de hoge geldstraf noemt de ATP-leiding dat Agassi dit seizoen al vaker ontbrak op een toernooi van de Masters Series. Eerder liet de Amerikaan in Hamburg verstek gaan. Overigens hoeft niemand medelijden met hem te hebben. Het vermogen van Agassi wordt op 300 miljoen euro geschat.

Toronto. Masters Series, mannen, 3 miljoen euro. Eerste ronde: Nieminen (Fin) - Krajicek (Ned) 7-5 6-1, Mantilla (Spa) - Hewitt (Aus/1) 2-6 6-4 6-3, Moya (Spa/16) - Boutter (Fra) 7-6 6-4, Zabaleta (Arg) - Sanguinetti (Ita) 7-6 6-4, Koubek (Oos) - Gonzalez (Chl) 4-6 7-6 6-3, Safin (Rus/2) - Chela (Spa) 6-4 6-3, Nalbandian (Arg) - Saulnier (Fra) 6-4 6-3, Rios (Chl) - Carlsen (Den) 7-6 7-6, Stepanek (Tsj) - Kim (VSt) 6-2 2-6 6-3, Blake (VSt) - Larose (Can) 6-2 6-1, Dent (VSt) - Norman (Zwe) 6-1 6-2, Haas (Dui) - Niemeyer (Can) 6-3 6-3,

San Diego. Vrouwen, 750.000 euro. Eerste ronde: Arn (Dui) - Pierce (Fra)3-6 6-3 6-4, Harkleroad (VSt) - Grande (Ita) 6-1 7-6, Suarez (Arg) - Prakusya (Ino) 7-6 6-0, Dechy (Fra) - Pisnik (Slv) 5-7 6-2 6-0, Daniilidou (Gri) - Gagliardi (Ita) 6-2 6-1, Mikaelian (Zwi) - Toeljaganova (Oez) 6-4 6-3. Tweede ronde: Dementieva (Rus/8) - Suarez (Arg) 6-4 6-2.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 31 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.