De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 31 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  GP Suisse op
losse schroeven

   
 

ZÜRICH - Dertien wielerploegen hebben gedreigd de Grand Prix Suisse, de achtste eendaagse wielerkoers voor de wereldbeker op 18 augustus, te boycotten. Zij hebben uit onvrede hun start nog niet bevestigd. De teams hebben nog prijzengeld van de editie 2001 tegoed.

De formaties hebben een conflict met DPO, het organisatiebureau dat de koers vorig jaar organiseerde. Dit jaar heeft Upsolut de leiding, net als in de Hamburg Classics van komend weekeinde, de zevende wedstrijd voor de wereldbeker. Birgit Langer en Roland Hofer van Upsolut hopen in Hamburg tot een vergelijk te komen en zo een boycot te voorkomen. Lukt het niet dan ziet het ernaar uit dat de GP Suisse een koers wordt met slechts vijf ploegen.

De uitspraak in de beroepszaak van de Belg Frank Vandenbroucke tegen de disciplinaire commissie van de Vlaamse Gemeenschap is 13 augustus. De coureur tekende beroep aan tegen de schorsing van zes maanden voor het bezit van dopingmiddelen.

De advocaten van Vandenbroucke pleitten voor nietigverklaring van het vonnis van 4 juli. De wielrenner is in de tussentijd wel actief. Gisteren reed hij de tweede etappe van de Waalse Regio.

Eind juni zegevierde Vandenbroucke bij het Internationale Hof voor Arbitrage in de Sport inzake een schorsing van een half jaar die de Belgische wielerbond had opgelegd. Het TAS oordeelde dat dit een zaak van justitie was omdat de politie een inval had gedaan en nìet van de wielerbond.

Kort daarna kreeg 'VDB' van de Vlaamse overheid achttien maanden schorsing waarvan twaalf voorwaardelijk. Deze sanctie geldt alleen voor het Vlaamse grondgebied.

Leontien van Moorsel boekte vanavond haar 26e seizoenszege in de Ronde van Stiphout, een koers voor vrouwen over 70 kilometer. Deel uitmakend van een kopgroepje van vijf, versloeg zij Anouschka van der Zee en Arenda Grimberg, die respectievelijk tweede en derde werden.

Ronde van de Waalse gewesten. Tweede etappe, Amay - Bastenaken: 1. Amorison (Bel) 154 km in 3.18.00, 2. Popovitsj (Oek), 3. Tombak (Est) 0.06, 4. Van Petegem (Bel), 5. Museeuw (Bel). Stand. 1. Bettini (Ita), 2. Leukemans (Bel) 0.07, 3. Paolini (Ita) 0.08, 33. Elijzen 0.42.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 31 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.