De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 31 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Noodweer houdt fiks huis
   
 

AMSTERDAM - In grote delen van het land heeft het noodweer van gisteravond voor veel ellende en veel schade gezorgd. Blikseminslag zorgde gisteren aan het begin van de avond voor opschudding in het Twenteborg Ziekenhuis in Almelo. Door een toevallige samenloop van omstandigheden werkte ook het noodaggregaat niet. Tot levensgevaarlijke situaties leidde dat echter niet omdat er op dat moment geen operaties werden verricht. Bovendien heeft de apparatuur voor de circa 14 patiënten op de afdelingen intensive care en hartbewaking voor calamiteiten een eigen stroomvoorziening in de vorm van een soort accu. Toegesneld personeel hield de situatie bij deze patiënten voortdurend nauwlettend in de gaten.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 20kb)
Twee meiden uit de ondergelopen Haverstraat in Raalte zien de lol van het noodweer wel in, lekker rondstappend in een plas regenwater die binnen een half uur de straat volledig blank zette. (Foto: ANP)
Ook het treinverkeer ondervond hinder van blikseminslagen. Dat was het geval bij Weesp, bij Nieuwersluis en tussen Blerick en Venray.

Een hevig noodweer boven Roermond stuurde de voorlaatste dag van scoutingfestijn Nawaka 2002 in de war. Tenten waaiden weg of moesten worden ontruimd en de waterpolitie haalde enkele tientallen kinderen van vletten op de Maas en omliggende grindplassen en bracht hen in veiligheid.

Ook vele campinggasten werden verrast door het plotselinge noodweer. Van een caravan, die op een minicamping bij een boer in het Friese Allingawier door de bliksem werd getroffen, bleef weinig over. De tijdelijke bewoners werden met onbekende verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis.

Bij Vlieland moesten negentien parachutisten uit de Noordzee worden opgevist, nadat ze door de stormachtige wind volledig uit de koers waren geraakt. De parachutisten zouden eigenlijk op het eiland moeten landen, maar kwamen allemaal in het water terecht. Vier reddingsboten pikten de ongelukkigen op.

Op de Noordzee in de buurt van Den Helder raakte gisteravond verschillende visserboten door het plotselinge slechte weer in de problemen.

Ook op het IJsselmeer kwamen watersporters met hun jachten in nood.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 31 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.