De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 30 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Tournieuws 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Zweedse centrale verdediger Petter Hansson naar Friese club
Heerenveen begint
seizoen met een lach

   
 

HEERENVEEN - Wim Suurbier heeft nu reeds de toon gezet bij Heerenveen. De nieuwe assistent-trainer van Heerenveen brengt 's ochtends leven in de brouwerij bij de Friese club. "Het is sinds zijn komst niet meer stil in de kleedkamer", zei Foppe de Haan gistermiddag bij de perspresentatie. En de coach vindt het prima. "Wim zei: 'Als je de dag niet met een lach begint, heb je toch geen leven, toch?'. Hij heeft gelijk. Daarom beginnen wij het seizoen met een lach."

Het gezicht van De Haan en alle anderen bij Heerenveen kan overmorgen alleen maar vrolijker worden als de 25-jarige Zweedse centrumverdediger Petter Hansson zich in het Friese Haagje meldt. Als zich verder geen problemen voordoen, tekent Hansson donderdag een vierjarig contract. Maar zijn club Halmstads BK heeft wat moeite met een directe overgang. Liever ziet men de steunpilaar tot aan de Nederlandse winterstop in de eigen gelederen. Heerenveen, dat al een principeakkoord met Halmstads BK en Hansson had bereikt, gaat ervan uit dat alles rond komt.

Dan heeft Heerenveen na maandenlange onderhandelingen bereikt wat het wilde. Want de club ontbeert een sterke man achterin. Iemand die de ploeg op sleeptouw kan nemen, die het duel niet schuwt en die uitstraling heeft. Hansson voldoet aan die profielschets. Hij is 1,86 meter lang, heeft ervaring en staat in de Zweedse competitie aan de top. Hansson heeft één interland gespeeld.

Van Johan Hansma moet worden afgewacht of hij ooit nog zijn oude niveau haalt, Tieme Klompe herstelt van een gescheurde achillespees en heeft een goede voetballer naast zich nodig, Gérard de Nooijer is bezig met zijn laatste seizoen bij Heerenveen en Ronnie Venema is vooralsnog een stand-in voor het centrum.

Voor het overige ziet Heerenveen er vrijwel hetzelfde uit als vorig seizoen. Marcus Allbäck is naar Aston Villa gegaan en Anthony Lurling naar Feyenoord. "Grote clubs, waarmee bewezen is dat wie bij Heerenveen slaagt, kans heeft op een internationale carrière", aldus De Haan, die twee vervangers voor het vertrokken tweetal heeft: midvoor Romano Denneboom en linkerspits Radoslav Samardzic, die na een mislukt avontuur bij Feyenoord op het oude nest terugkeerde.

Op het middenveld heeft Heerenveen een luxeprobleem. Voor die zône heeft Heerenveen zeven sterke spelers: Jesper Hakansson, Daniël Jensen, Mika Väyrynen, Arek Radomski, Allan Bak Jensen, Thomas Holm en Jeffrey Talan, terwijl Hansson ook nog eens heel bruikbaar is in die linie. De Haan wil met zijn team meerdere systemen kunnen spelen, waaronder 4-5-1 en daar heeft hij de spelers voor. Met een compacte speelwijze hoopt Heerenveen Europees te overwinteren. In de begroting van 15,3 miljoen euro (een stijging van 0,5 miljoen euro ten opzichte van 2001-2002) is die sportieve doelstelling trouwens niet opgenomen, want internationaal heeft de deelnemer aan de UEFA Cup nog geen potten kunnen breken. Daar moet nu verandering in komen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 30 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.