De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 30 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Tournieuws 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  FC Twente hoopt op
'linkerrijtje'

   
 

ENSCHEDE - Ook FC Twente moet noodgedwongen de broekriem verder aanhalen. De begroting van vorig jaar (12,2 miljoen euro) is teruggebracht naar maximaal 11,4 miljoen euro, want ook FC Twente merkt dat het binnenhalen van sponsorgelden steeds moeilijker wordt.

Vorig jaar werd er zelfs een verlies geleden. Hoe groot het verlies was, wilde directeur Freek van Beusekom niet zeggen. "Het stoppen van hoofdsponsor Essent zal er ongetwijfeld mee te maken hebben. Die was goed voor ruim 1,6 miljoen euro en geeft nu als stersponsor nog altijd 700.000 euro. Maar met Amicon, reisorganisatie Arke TUI en Holland Casino hebben we het toch gered. We hebben geen verplichtingen bij het CFK-fonds voor spelers. Dat mag ook wel eens gezegd worden. Maar we voelen wel de belastingclaim van 3 miljoen euro", zei directeur Van Beusekom.

FC Twente heeft bij beheermaatschappij Reggeborgh zo'n 8 miljoen euro geleend en wil dat op termijn graag verminderen. Duidelijk is dat FC Twente zonder suikeroom Dik en zijn Reggeborgh geen bestaansrecht meer heeft.

Voorzitter Herman Wessels ging nog even in op de trainerswissel. "In de Belg René Vandereycken hebben we een ervaren en ambitieuze trainer aangetrokken die probeert met de huidige selectie een plaats bij de eerste negen te halen. Wij hopen op het linkerrijtje." René Vandereycken was optimistisch dat dit gaat lukken. "Ik weet dat ze geen geld hebben voor versterkingen, maar ik ben tevreden over de selectie. Als ik iedereen wat beter kan maken, zie ik het wel zitten", aldus de Belgische trainer.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 30 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.