De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 30 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Tournieuws 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Tuur opnieuw opgepakt
voor mishandeling

door Jolande Westdorp

   
 

AMSTERDAM - Profbokser Regilio Tuur (34) is opnieuw opgepakt nadat hij zijn vriendin heeft afgetuigd. Evenals vorige keer heeft de bokser zijn 35-jarige partner Pieternel Lakerveld zwaar toegetakeld.

Tuur werd afgelopen weekeinde door de politie gearresteerd. Hij is gisteren voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 14kb)
Regilio Tuur en Pieternel Lakerveld. (Foto: Roel Dijkstra)
Het is de vierde keer dat de 'Nederlandse Mike Tyson' wegens ernstige mishandelingen in aanraking komt met politie en justitie. Tot nu toe kwam Tuur, onlangs benoemd tot voorzitter profsectie van de Nederlandse Boks Bond, daar steeds vanaf met lichte taakstraffen en voorwaardelijke celstraffen.

Krap een maand geleden draaide de Rotterdamse sportman ook voor 48 uur de politiecel in.

Dat gebeurde toen de bokser in het centrum van de stad door de politie was aangehouden vanwege een verkeersovertreding en mee moest naar het hoofdbureau. Daar sloeg hij een agent in het gezicht, toen deze hem wilde fouilleren. Volgens Tuur was hij 'schofterig' door de politieman behandeld en had hij de agent nauwelijks aangeraakt. Het OM ziet de zaak totaal anders en verwijt de bokser een poging tot zware mishandeling.

Ook de vrouwen in Tuurs leven zijn stelselmatig slachtoffer van zijn ongecontroleerde woede-uitbarstingen.

In 1999 veroordeelde de rechtbank in Rotterdam de oud-wereldkampioen vedergewicht tot een werkstraf van 100 uur en twee maanden voorwaardelijke celstraf nadat hij zijn ex-vrouw, het gevierde model Melinda den Outer, in elkaar had geslagen en ernstig had bedreigd.

Middenin zijn proeftijd, een jaar later, kreeg zijn vriendin Pieternel Lakerveld harde vuistslagen te incasseren. De voormalige boetiekmedewerkster - met wie Tuur een kind heeft - liep daarbij zware kneuzingen over haar hele lichaam en een gescheurd trommelvlies op.

De bokser, die volgens psychiaters een ernstige ontwikkelingsstoornis heeft en het niet kan verdragen om in de steek te worden gelaten, kreeg door de rechter een anti-agressiecursus opgelegd. In juni zei Tuurs advocaat dat zijn cliënt daar veel baat bij had. "Hij is de laatste tijd goed bezig en is niet meer bij geweldsmisdrijven betrokken geweest."

De nu opnieuw in elkaar geslagen Pieternel, was twee jaar geleden nog uiterst vergevingsgezind. Toen Tuur na het eerste gevecht met zijn vriendin in voorarrest zat, maakte zij volgens insiders trouw de huur voor zijn flat in Amerika over opdat de bokser daar zijn verblijfsstatus zou behouden. Ook besloot Pieternel hem uiteindelijk een nieuwe kans te geven. "We zijn weer vrienden", verklaarde de blonde Rotterdamse in de zomer van 2000 tegenover De Telegraaf. "Regilio en ik zitten helemaal op één golflengte, we zijn en blijven soulmates".

Die herstelde liefdesrelatie is dit weekeinde opnieuw aan diggelen geslagen. Voor Tuur, die ook in de mishandeling van de politieman een veroordeling riskeert, liggen nu niet alleen beduidend zwaardere straffen in het verschiet. Waarschijnlijk kan hij ook zijn wereldtitelaspiraties vergeten.

Zelf heeft de Rotterdammer zijn voortdurende gemep altijd gebagatelliseerd. Over zijn ex-vrouw Melinda verklaarde de bokser in het verleden: "We hadden een rottijd en maakten elkaar het leven zuur. Dat escaleerde wel eens. Duwen en trekken, daar ging het om. Maar ik heb haar nooit geslagen. Het is allemaal zo opgeblazen door de pers."

Tuur beweerde verder vrouwen altijd op een voetstuk te zetten. "Dames zijn de positieve spil in mijn bestaan. Ik ben een echt moederskindje en heb veel meer aan vrouwen dan aan mannen. Mannen zien mij als een bedreiging. Vrouwen intrigeren mij en vormen mijn klankbord."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 30 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.