De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 30 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Tournieuws 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  'Gsm-nummer op lijfje kind'

door Marjolein van der Gaag

   
 

AMSTERDAM - Ouders die met hun kleine kinderen naar het strand gaan, moeten voortaan met viltstift het nummer van hun mobiele telefoon op de lichaampjes van hun kroost schrijven.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 19kb)
De moeder van Kevin heeft het verzoek van de strandwacht al opgevolgd: met haar 06-nummer op zijn arm is hij zo weer terecht op het strand van Noordwijk.
Dat willen verschillende reddingsbrigades langs de Nederlandse kust. Zij hebben de afgelopen dagen de handen vol gehad aan zoekgeraakte peuters en kleuters.

"Een 06-nummer op een arm, been of rug scheelt ons een heleboel werk", stelt Margot Berkhof van de Reddingsbrigade Bloemendaal. "Als een verdwaald kind dan bij ons wordt gebracht, kunnen we direct de ouders bellen. Nu is het vaak een hele speurtocht."

De Bloemendaalse strandwachten kregen tijdens de topdrukte op de afgelopen tropische zondag te maken met ruim tachtig zoekgeraakte kinderen. Ook moesten zij gisteren weer talrijke ouders opsporen, van wie een kind huilend bij hun post was gebracht.

Een met watervaste viltstift aangebracht 06-nummer zorgt er volgens Wim Star van de Noordwijkse Reddingsbrigade bovendien voor dat een kind dat de weg kwijt is geraakt, niet per se meer bij de daarvoor bestemde strandpost hoeft te worden gebracht. "Bijna iedereen heeft tegenwoordig een gsm bij zich. Voor wie zo'n peuter vindt, is het een kleine moeite om even de ouders te bellen. Daarmee kan veel paniek worden voorkomen", meent de strandwacht.

Evenals in het weekeinde heerste ook gisteren weer topdrukte op de Nederlandse stranden. Het kwik liep opnieuw op tot rond dertig graden. Ook vandaag wordt het volgens de weerkundigen een prachtige stranddag met tropische temperaturen.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 30 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.