De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 26 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Tournieuws 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Vandenbroucke stapt
af bij rentree

   
 

NINOVE - Frank Vandenbroucke heeft gisteren zijn rentree in het wielerpeloton gemaakt. De renner hield het in een kermiskoers in Ninove niet lang vol. Na 66 kilometer moest Vandenbroucke lossen. Zes kilometer later stapte hij af.

Over de rentree van de Belg was veel te doen. Zijn laatste koers was op 17 februari. Daarna was hij betrokken bij een dopingzaak. Vandenbroucke kon donderdag starten omdat de schorsing van achttien maanden, waarvan twaalf voorwaardelijk, is opgeschort in afwachting van zijn hoger beroep. De schorsing was uitgesproken door de tuchtraad van de Vlaamse Gemeenschap.

Eerder was de renner door de Belgische wielerbond uitgesloten naar aanleiding van de vondst van dopingspullen in zijn huis. Het sporttribunaal in Lausanne oordeelde echter dat alleen de Vlaamse Gemeenschap een schorsing kon uitspreken. Dat gebeurde later dan ook.

Donderdag haalde hij onder grote belangstelling zijn startnummer op om het korte tijd later weer ietwat ontgoocheld in te leveren. "Het is overduidelijk dat ik nog veel wedstrijdritme mis", zei hij na zijn kortstondige optreden. Vandenbroucke start maandag in de Ronde van het Waalse Gewest.

Mirjam Melchers heeft gisteren haar tweede plaats in de Ronde van Thüringen geconsolideerd. In de tweede etappe, de koninginnenrit over 135 kilometer van Schleiz naar Greiz, moest ze alleen de Duitse Trixi Worrack voor laten gaan. Melchers, de nummer een van de wereldranglijst, kwam met een achterstand van 1.05 over de streep. Ze finishte voor de Duitse Judith Arndt. De Russin Zulfia Zabirova behield de leiding in het algemeen klassement, maar haar voorsprong op Melchers slonk van 36 naar 30 seconden.

Boxmeer heeft maandag als eerste Nederlandse criterium na de Ronde van Frankrijk nagenoeg alle Nederlandse tourrenners en de Duitser Erik Zabel aan de start. Lance Armstrong ontbreekt, hij rijdt een dag later in Stiphout. In Boxmeer verschijnen naast de Nederlandse etappewinnaars Michael Boogerd en Karsten Kroon ook Bram de Groot, Servais Knaven, Erik Dekker, Addy Engels en Aart Vierhouten.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 26 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.