De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 26 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Tournieuws 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Tobias Dier beestachtig goed

door Hans Woudstra

   
 

HILVERSUM - Beter had Chris van der Velde het natuurlijk niet voor kunnen doen. De coach van de Nederlandse golfselectie gaf gisteren op de eerste dag van het TNT Open het goede voorbeeld met een fraaie ronde in 65 slagen, waarmee hij zich in de top van het klassement nestelde. Maar de man van de dag was natuurlijk de Duitser Tobias Dier, die een ronde 60 slagen liet noteren en dat was liefst 10 slagen onder par!

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 17kb)
Tobias Dier. (Foto: WFA LEO VOGELZANG)
Terwijl zijn vrouw en drie kinderen voor een vakantie naar Amerika op weg waren, scoorde Van der Velde zijn -5, nadat hij in 1999 gestopt was met het spelen van toernooien. Dit jaar golfde hij maar vijf wedstrijden en zijn nieuwe liefde heet bergbeklimmen of eigenlijk rotsen beklimmen. "Dat doe ik voor de kick, maar ik moet zeggen, dat de adrenaline vandaag ook behoorlijk zijn gang ging op de laatste paar holes. Ik wist, dat ik op het leaderbord stond, al was het natuurlijk jammer dat ik op 18 dat ogenschijnlijk eenvoudige puttje miste."

De eerste dag op de Hilversumsche kenmerkte zich door een hole-in-one van de Engelsman Mark Foster op de 5e hole, waarmee hij een Lancia Thesis won ter waarde van €47.000 en een wervelende ronde van de 25-jarige Tobias Dier. De vrij onbekende Duitser, die op zijn 16e scratch speelde, mocht nog een jaar op de Europese Tour uitkomen (examption) omdat hij vorig jaar het North West Ireland Open won en zijn grootste prijs tot nu toe (€60.000) incasseerde.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x282, 25kb)
Mark Foster wint een Lancia met zijn hole-in-one.
Dier verpulverde het baanrecord op de Hilversumsche met een ongekende ronde in 60 slagen. Hij maakte liefst 10 birdies in zijn bogeyvrije ronde en begreep er na afloop helemaal niets van. "Ik ben nog in de zevende hemel. Een dag eerder had ik op hole 18 een albatros gemaakt tijdens de Pro-Am. Ik dacht, zoiets moet me morgen overkomen. Maar ook vandaag heb ik alleen maar goede schoten naar de vlag gehad. Het was werkelijk fantastisch."

Opmerkelijk was ook de prima ronde van de pas 18 jaar geworden Sander van Duijn. De amateur van Houtrak liep zomaar een rondje in level par (70). Rolf Muntz daarentegen had het moeilijk. Na negen holes stond hij al op +3 en hij finishte tenslotte teleurstellend op een score van 73(+3).

Nee, dan deed Maarten Lafeber het een stuk beter. Zonder spectaculaire dingen te doen, liet hij een beloftevolle ronde in 66 slagen noteren en daarmee doet hij volop mee. Lafeber: "Voor mijn gevoel heb ik van tee tot green niet mijn beste golf laten zien, maar ik kon de zaak wel goed bij elkaar houden. Ik voelde geen enkele druk ondanks het feit dat er veel mensen meeliepen. Een goede start in dit Open was voor mij belangrijk, omdat ik de laatste twee jaar de cut had gemist."

TNT Dutch Open, Europese Tour, 1,8 miljoen euro. Stand na 1e ronde: 1. Dier (Dui) 60 slagen (-10), 2. Van der Velde (Ned), Rafferty (Ier), Gilford (Eng), Russel (Sch) 65, 6. Lafeber (Ned), Howell (Eng), Hanell (Zwe), Moseley (Aus), Harrington (Ier), Spence (Eng) 68, 12. Lonard (Aus), Bickerton (Eng), Poulter (Eng), Rose (Eng), Farry (Fra), Rodiles (Spa) 67. Overige Nederlanders: 18. Van der Valk, Kraaij 68, 65. Van Duijn (amateur) 70, 82. Derksen, Van Weerelt 71, 97. Steenkamer, De Jong (a) 72, 112. Muntz 73, 123. Boysen (a), Miller 74, 134. Lovey 75, 140. Slootmaekers (a) 76, 148. Huurman 77.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 26 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.