De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 26 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Tournieuws 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Slecht Oranje wint toch nog
   
 

AMSTERDAM - Slecht spelen en toch winnen, dat lukte Nederland gisteren in de laatste wedstrijd van het EK in Belfast tegen Schotland. Door dit resultaat eindigde Nederland op de 4de plaats, net voor Denemarken en Italië. Nederland speelde de wedstrijd tegen Schotland zonder aanvoerder Lefebvre, voor wie vijf wedstrijden in zes dagen net iets teveel was. Het gaf Nederland de gelegenheid om Grandia uit te proberen en Luuk van Troost als aanvoerder.

Nederland, dat eerst batte, kwam tot 183 voor 7 in 50 overs. Geen bijzonder hoog totaal. De oorzaak was het langzame scoren tot en met de 30ste over (74 voor 3). Toen De Leede inkwam ging het tempo omhoog. De Voorburger scoorde zijn derde opeenvolgende 50, maar ook Mol (35) en Esmeyer (25) hielpen mee. Schotland leek vervolgens recht op de overwinning af te gaan. Ze verloren weliswaar snel 2 wickets, maar vervolgens werd in rap tempo het totaal opgevoerd. Diverse Nederlandse spelers zaten er helemaal doorheen in deze laatste fieldingsessie van dit loodzware toernooi.

Vervolgens gebeurde het wonder op 123 voor 2. Een van de Schotten ging run-out en even later leverde ook zijn partner zijn wicket in. Mol en Esmeyer brachten de Schotten totaal in verwarring met hun bowlen en de Nederlandse fielders waren ineens weer bij de les. Van 122 voor 2 werd het 143 voor 6. In de laatste over moest Schotland nog 8 runs maken voor de overwinning. Het werden er slechts 4, waardoor Nederland met 3 runs won. Al met al is een 4de plaats op dit EK een teleurstellend resultaat, ondanks dat Nederland niet in zijn sterkste opstelling kon spelen.

Uitslagen: Engeland-Ierland 2-0, Engeland 226 voor 8, Ierland 225 voor 9; Nederland-Schotland 2-0, Nederland 183 voor 7, Schotland 180 voor 8; Denemarken-Italië 2-0, Denemarken 132 voor 1, Italië 131 voor 8.

Eindstand Europees kampioenschap Belfast: 1. Engeland 5-10, 2. Schotland 5-6, 3. Ierland 5-6, 4. Nederland 5-4, 5. Denemarken 5-2, 6. Italië 5-2.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 26 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.