De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 26 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Tournieuws 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  'Fiona de Vilder staatssecretaris'
   
 

AMSTERDAM - De LPF heeft Fiona de Vilder gevraagd om staatssecretaris van Emancipatie- en Familiezaken te worden. De dochter van de overleden Rob de Vilder, de voormalige voorzitter van de Amsterdamse Kamer van Koophandel, is de beoogde opvolgster van de omstreden ex-staatssecretaris Bijlhout. De positie van de Surinaamse werd afgelopen maandagavond, zeven uur na de beëdiging door Koningin Beatrix, onhoudbaar vanwege haar deelname aan de volksmilitie na de Decembermoorden in 1982.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 15kb)
Fiona de Vilder (Eigen foto)
LPF-leider Herben heeft gisteren Fiona de Vilder gevraagd voor de kabinetspost. Deze keer wilde de LPF-top geen enkele ruchtbaarheid geven aan de kandidatuur, waardoor het antecedentenonderzoek door de inlichtingendiensten in alle rust kan plaatsvinden. Na de opschudding rond Bijlhout heeft Herben aan premier Balkenende beloofd dat hij nu de grootst mogelijke zorgvuldigheid wil betrachten.

Mevrouw De Vilder wilde gisteren niet reageren via de telefoon, maar verwees voor commentaar naar LPF-voorman Herben. In LPF-kringen wordt de kandidatuur bevestigd. De Vilder staat al een tijdje op het lijstje van Herben en is lid van de LPF.

Zij is actief als coördinator van het Fotofestival in Naarden. Daarnaast staat De Vilder ook nog geregistreerd met haar adviesbureau. Verder is ze secretaris van de Rob de Vilder Stichting, die financiële steun verleent aan oncologie-artsen in opleiding. Rob de Vilder, die bekend stond als een zeer energieke en inventieve voorzitter van de Amsterdamse Kamer, overleed op 3 april 1997 aan kanker.

Haar broer Robin de Vilder kwam in opspraak toen hij miljoenen guldens van de uitgever Wim Laverman zou hebben verduisterd. Na het overlijden van de Vilder sr. werd een schikking getroffen, waarna de erven de nalatenschap van konden verdelen. In de kennissenkring van Fiona de Vilder werd gisteren met verbazing gereageerd. Een relatie waarschuwt dat de beoogde bewindsvrouw op sommige momenten nogal onevenwichtig kan reageren.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 26 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.