De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 26 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Tournieuws 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Dna-test geeft uitsluitsel:
Ron is NIET de papa van Bowy!

   
 

AMSTERDAM - Ron Brandsteder is van alle blaam gezuiverd: hij is 100% zeker NIET de vader van de 3-jarige Bowy. De uitslag van de dna-test laat er geen twijfel over bestaan. De Zaanse Marita van Rossum, die tegen wie het maar horen wilde, beweerde dat zij een kind had van Ron Brandsteder, LIEGT.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 12kb)
Ron Brandsteder geniet nu van zijn vakantie met gezin op Marbella. Hij voelt mededogen met de driejarige Bowy. (Foto: ANP)
Marita volhardt, schijnbaar tegen beter weten in, nog steeds in haar verhaal. De bekende Haagse psychologe Karin de Korte heeft daar wel een verklaring voor: "Marita zou kunnen lijden aan 'pseudologia fantastica', dat is de onweerstaanbare neiging gefantaseerde belevenissen als waar te vertellen. Een soort verslaving aan liegen."

Ron Brandsteder, die met vrouw en kinderen op vakantie is in Marbella, is opgetogen over de voor hem positieve uitslag van de dna-test. Marijke Schaaphok van Endemol: "Ron wist uiteraard al dat hij het gelijk aan zijn kant had, maar dat is nu dan wetenschappelijk bewezen."

Marijke, die baas is van de entertainmentprogramma's van Endemol waar Ron onder contract is, heeft de geplaagde presentator op zijn vakantieadres gesproken. "Natuurlijk is hij dolblij. Het is heerlijk nieuws, ook al wist hij zelf natuurlijk al dat het verhaal van deze mevrouw onzin was. Hij heeft nu de testresultaten aan zijn zijde. En niemand kan twijfelen aan de uitslag van een dna-test. Ron wil zelf overigens liever geen woorden meer aan de zaak vuil maken. Dat wil hij niet uit respect voor deze vrouw en haar kind. Hij wil vooral dat het kind niet onnodig verder wordt beschadigd en verwacht dat Marita nu ook haar mond zal houden."

Die kans is evenwel alweer verkeken. Marita eist een nieuwe dna-test, omdat ze gelooft dat er is gefraudeerd. De advocaat van Ron, mr. A. Slijters: "Ik hoop dat haar eigen advocaat haar daar vanaf zal houden. Ik zit hier met de uitslag voor mijn neus en daarin staat letterlijk dat het, gezien de dna-structuur, werkelijk uitgesloten is dat Ron ook maar iets met Bowy te maken heeft. Het laboratorium is gecertificeerd, dus het lijkt me ook vrij ridicuul te stellen dat er mogelijk is gefraudeerd."

Behandeling door een psycholoog lijkt een meer zinnige oplossing voor Marita. Psychologe Karin de Korte heeft meermalen mensen behandeld met hetzelfde ziektebeeld: "In plaats van haar te veroordelen, zouden mensen met Marita te doen moeten hebben. Ik heb haar natuurlijk nooit gesproken, maar alles wat we nu weten over wat zij de afgelopen maanden heeft verteld en haar reactie nu wijzen erop dat zij ziek is. Ik denk aan Pseudologia Fantastica. Dat is een kwaal waarbij mensen de ziekelijke neiging hebben tot jokken en dat zo goed doen dat ze werkelijk oprecht zelf in hun verhalen geloven. Hun fantasie is als het ware volkomen op hol geslagen en ze maken de leugen ook helemaal perfect. Ze werken een verhaal uit, vertellen er details bij die het enorm waarheidsgetrouw maken. Zelfs behandelend psychologen lopen er soms nog in."

"Deze patiënten komen heel overtuigend en zelfbewust over. Marita heeft ook allemaal details verteld over hoe en wanneer het kind zou zijn verwekt. Ze heeft verhalen verteld over hoe Ron daarna reageerde en zelfs cadeautjes bedacht die bij haar thuis zouden zijn afgeleverd. Het past voor mij allemaal bij het ziektebeeld en zeker ook dat ze nu koste wat het kost volhardt. Want dat is het dramatische: deze patiënten kunnen zelf bijna niet geloven dat ze hebben gelogen."

Behandeling van Marita zou, gelooft psychologe De Korte "een zeer goed idee zijn." "Dit ziektebeeld ontstaat vaak in de puberteit en mensen kunnen er hun hele leven last van hebben. Vaak melden ze zich bij een psycholoog als ze te pijnlijk tegen de lamp zijn gelopen. Wat dat betreft, kan deze uitslag van de dna-test voor haar de druppel zijn. Ze zou minimaal eens met een psycholoog kunnen praten."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 26 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.