De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 26 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Tournieuws 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Tropische dagen voor de boeg
   
 

AMSTERDAM - Het eerste echte zomerse weekeinde van het jaar staat voor de deur. Zonaanbidders kunnen eindelijk hun hart ophalen nu het kwik de komende dagen flink gaat stijgen en op zondag op sommige plaatsen in het land wellicht op 30 graden uitkomt.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 19kb)
Handdoek en zonnebrand in de tas en afreizen naar het strand dit weekeinde. (Foto: Frans Jongen)
Veel landgenoten zullen dit weekeinde dan ook massaal naar de kust afreizen om verkoeling te zoeken aan een van de stranden. De ANWB verwacht lange files richting de populaire badplaatsen.

"Omdat we zo lang hebben moeten wachten op mooi weer, zullen nu extra veel mensen naar het strand gaan", aldus Thom Ruigrok van de Werve van de ANWB Verkeersinformatiedienst.

Zo bereikte de thermometer dit jaar wel eerder de dertig graden, maar gebeurde dit volgens Weerbureau HWS in Soest op twee doordeweekse dagen in juni toen de meeste mensen aan het werk waren.

Wie morgen en zondag niet in een verkeersopstopping wil belanden, doet er volgens de ANWB-woordvoerder verstandig aan vroeg te vertrekken.

"Om tien uur zullen de wegen naar de kust al zijn volgelopen. Datzelfde gebeurt aan het einde van de middag. Als het tegen zit, sta je echt uren vast om bij Zandvoort weg te komen. Het is daarom verstandiger om gebruik te maken van het openbaar vervoer."

De strandtenthouders, voor wie de maand juli vanwege het tegenvallende weer tot op heden dramatisch slecht is verlopen, zijn helemaal klaar voor de komst van de badgasten. "Eindelijk krijgen we een goed weekend. Dat werd tijd", reageert Peter van den Assem, eigenaar van de paviljoens Zeezicht I en II in Scheveningen. De strandtenthouder zet dit weekeinde extra personeel in om iedereen van zijn natje en droogje te kunnen voorzien. Ook heeft hij zijn voorraden bijgevuld.

Datzelfde geldt voor de supermarkten en slagerijen. Zo zal de frisdrank met het warme weer de komende dagen uit de schappen vliegen en is de verwachting dat veel mensen de barbecue zullen aansteken. Ook zijn de ijsvoorraden overal aangevuld.

Bekende winkelketens als Blokker spelen op de warme dagen in door in de winkel een hele voorraad barbecues, koelboxen en ventilatoren uit te stallen.

Volgens Weerbureau HWS in Soest houdt de zomerse periode voorlopig aan. Pas aan het einde van de volgende week verwachten de weerkundigen een onweersbui. "Wat er daarna gebeurt, is moeilijk te zeggen. Maar de meeste modellen geven aan dat het warm blijft", vertelt een hoopvolle woordvoerster.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 26 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.