De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 26 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Tournieuws 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Marita blijft bij
haar 'waarheid'

   
 

AMSTERDAM - Woedend, bijna schuimbekkend reageert Marita van Rossum op het voldongen feit dat Bowy niet Ron Brandsteders zoontje is: "Hij liegt dat-ie zwart ziet. Je denkt toch niet dat het dna dat hij heeft afgestaan van hem is?"

De laboranten weten toch donders goed wie Ron Brandsteder is, dunkt me. En een identieke tweelingbroer heeft Brandsteder niet. Of heeft hij zijn buurman, vermomd als Brandsteder, gestuurd? breng ik er tegenin.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x276, 15kb)
Marita wil een nieuw dna-onderzoek. "Er is met deze uitslag gesjoemeld."
"Wie weet!" briest Marita van Rossum niet in staat te twijfelen aan haar eigen verhaal: "Ach, als je zoveel poen hebt als hij, dan kun je alles afkopen. Ik weet voor duizend procent zeker dat Bowy zijn zoon is. Hij is verdorie verwekt in een kamertje op de Ruysdaelkade in Amsterdam. En dacht je soms dat ik de enige prostituee was waar hij kwam. Al die andere vrouwen houden uit piëteit jegens mij nu nog hun mond, maar dat zal snel afgelopen zijn. Sommigen staan te trappelen, om die man te confronteren!"

Stinkdier

"Het is een stinkdier! Het gaat hem niet eens om het geld, maar om gezichtsverlies. Tegenover zijn publiek en meneer Van den Ende. Die kotsen hem uit als ze zouden weten hoe de vork in de steel zit. Het is een stiekemerd. Het is zo'n lafaard die zijn dure Jaguar in de Vecht rijdt en dan een dag onderduikt om de alcohol uit zijn bloed te laten verdwijnen! Ik ben een BOM-moeder, een bewust ongehuwde moeder. Ik heb me er nooit op laten voorstaan dat Brandsteder de vader is van Bowy. Maar door de pers ben ik min of meer gedwongen de kogel door de kerk te jagen."

Je hebt toch zelf de pers benaderd?

"Absoluut niet waar. Ze stonden bij me voor de deur, met fotografen. Om dat 'Kleine Brandstedertje' te fotograferen. Natuurlijk heb ik het wel eens aan iemand verteld en dat is bij de pers terechtgekomen. Op een gegeven moment ga je voor de bijl en praat je wel."

Bowy is nu toch het kind van de rekening. Een ventje van drie dat 'papa!' roept, wanneer Ron Brandsteder op televisie is te zien. Absurd toch?

"Dat zou krankzinnig zijn, maar dat is niet zo. We houden Bowy overal buiten. Hij weet van niks. Hij heeft een lieve oma, twee schatten van honden, Rex en Simba, en een moeder. De enige die Bowy van televisie van naam kent is André van Duin, want daar moet hij altijd erg om lachen."

En hoe nu verder?

"Ik wil een tegenonderzoek. Desnoods dwing ik dat af via de rechter. Maar Ron zal eraan geloven."

De advocaat van Marita, mr. F.C. Staehle twijfelt niet aan de integriteit van de afgenomen dna-test. "Ik geloof absoluut niet in die verhalen over omkoperij of het sturen van een stand-in. Die laboranten zijn niet gek. Die zien heus het verschil tussen Ron Brandsteder of Piet Ekel (Malle Pietje uit Swiebertje - pvw)", zegt hij vanaf zijn vakantieadres op Schiermonnikoog.

"Desondanks blijft het allemaal mensenwerk. Voor hetzelfde geld is een verkeerd etiketje op het buisje bloed van meneer Brandsteder geplakt. Ik acht de kans uiterst klein, maar echt helemaal uit te sluiten is het niet. Ik denk wel dat mevrouw Van Rossum recht heeft op een tegenonderzoek. Zij en Bowy hebben bloed en wangslijm afgestaan voor Brandsteders dna-onderzoek, dus het zou wel erg kinderachtig zijn als meneer Brandsteder nu niet aan dat tegenonderzoek van mevrouw Van Rossum zou willen meewerken. Daarmee wil ik mevrouw Van Rossum helpen."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 26 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.