De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 25 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Tournieuws 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Van den Berg: "Over een paar jaar
heeft Hilversum een ATP-toernooi"

door Dick Springer

   
 

HILVERSUM - Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar dat is het volgens René van den Berg beslist niet. Nu nog spreekt de aimabele Hilversummer als toernooibaas van de 'Hilversum Open', het Challenger-toernooi dat deze week op de banen van Sportpark Berestein wordt afgewerkt. Maar als het aan Van den Berg ligt, wordt zijn tennisevenement in 2004 opgewaardeerd naar de hoogste status en heeft Nederland vanaf dat jaar niet drie, maar vier officiële ATP-toernooien binnen zijn landsgrenzen. Hilversumse bluf of keiharde realiteit, de nabije toekomst zal het uitwijzen.

Met pijn in het hart zag Van den Berg hoe Hilversum, de stad waaraan hij datzelfde hart heeft verpand, de afgelopen jaren zo ongeveer alle topsport zag verdwijnen. "Betaald voetbal, de drafbaan en het ATP-toernooi op Het Melkhuisje, het is allemaal geschiedenis", aldus de man die met zijn werk als vermogensbeheerder zijn niet geringe kapitaal bijeen vergaarde. "Dat de gemeente mijn eerdere plannen om betaald voetbal naar Hilversum terug te halen niet zag zitten, kan ik wel begrijpen. Van al die randverschijnselen word je natuurlijk niet vrolijk. Maar nu ik als doel heb binnen afzienbare tijd een ATP-tennistoernooi naar Hilversum te halen, reken ik wel op medewerking van de gemeente. Die is mij ook toegezegd."

Daarmee lijkt het belangrijkste 'externe struikelblok' van de baan, en in de ogen van Van den Berg zijn alle overige bergen die beklommen dienen te worden, slechts verkeersheuveltjes. "Het geld is geen probleem, de benodigde miljoenen liggen klaar", meldt hij zonder met zijn ogen te knipperen. "Dankzij mijn werk heb ik een enorm netwerk opgezet en veel goodwill gekweekt. Het draait in het leven allemaal om vertrouwen, dat kweek je door altijd je beloften na te komen en je woorden waar te maken. Echt, de sponsors staan klaar om straks in te stappen."

Ook aan de ATP, de in Monaco gevestigde overkoepelende tennisorganisatie, heeft Van den Berg zijn ambitieuze plannen al kenbaar gemaakt. "Zij weten inmiddels dat ik geen man van loze beloften ben. Ik ben geen man van woorden, maar een van daden. Niet voor niets hebben we na het Future-toernooi, dat we de afgelopen twee jaar in Hilversum hebben georganiseerd, nu een Challenger-toernooi toegewezen gekregen. Daarmee zijn we weer een stapje verder op de ladder, de laatste stap moet over twee jaar worden gezet. Misschien duurt het een jaartje langer, maar dat ATP-toernooi komt er, honderd procent."

Hoeveel vraagtekens er ook bij het op z'n zachtst gezegd opvallende verhaal van Van den Berg gezet kunnen worden, feit is wel dat het niet zo lang geleden onder zijn hoede opgezette 'simpele' B/C/D-toernooi in Hilversum inmiddels is uitgegroeid tot een professioneel Challenger-toernooi op een locatie waar menig ATP-toernooidirecteur zijn vingers bij aflikt. "De mensen hebben mij hard uitgelachen toen ik zei dat hier een met 75.000 dollar gedoteerd Challenger-toernooi zou komen", aldus Van den Berg. "Maar het staat er nu wel en ik kan vast verklappen dat het evenement volgend jaar naar 150.000 dollar wordt opgehoogd."

Waarna een jaar later het vierde ATP-toernooi in Nederland zijn doop moet krijgen. Over samensmelting met de Dutch Open, dat hard op zoek is naar een (hoofd)sponsor, heeft Van den Berg nog wel even zijn gedachten laten gaan. "Maar dat toernooi zit voorlopig vast aan Amersfoort als locatie en daar ga ik nog voor geen miljoen naar toe. Ik wil een topevenement in Hilversum en nergens anders. Discussie gesloten."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 25 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.