De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 20 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Tournieuws 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Baanrecord (64) brengt Montgomerie terug in de race
   
 

MUIRFIELD - Hij gaf de Schotten weer hoop en zorgde op een regenachtig Muirfield voor een ongekende en niet verwachte wederopstanding. Colin Montgomerie maakte na de eerste voor hem zo desastreuze dag van het 131e Britse Open ruzie met een Schotse radioverslaggever en was behoorlijk 'pissed off'. Hij leek voor de zoveelste keer (nog nooit won hij in zijn lange carrière een major) kansloos in eigen land, maar toen kwam de revanche.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 15kb)
Colin Montgomerie (Foto: EPA)
De Schot, door de Amerikanen ooit plagend 'Jenny' genoemd vanwege zijn zwaarlijvigheid boven zijn middel, liet alle frustraties varen en zette na zijn teleurstellende 74 nu een fantastische 64 op het scorebord. En die verbreking van het baanrecord bracht hem van +3 naar -4, waardoor de meest constante speler van de Tour (hij won zeven jaar achter elkaar de Order of Merit) plotseling weer volop meedoet in de strijd om de zo prestigieuze Claret Jug.

"De mensen hier hebben altijd hoge verwachtingen van mij en dat is een zware druk, maar het publiek stond vandaag helemaal achter me en dat stimuleerde mij enorm", aldus 'Monty', die 's morgens 18 holes in de regen liep en 5 birdies, één eagle en geen enkele bogey op zijn kaart kon noteren.

Maar er waren er meer, die op deze tweede fascinerende dag, waarop de regen wel viel, maar de voorspelde harde wind wegbleef, indruk maakten. Wat te denken van Ernie Els. De 'Big Easy', zoals zijn bijnaam luidt vanwege zijn ogenschijnlijk simpele en moeiteloze manier waarop hij de golfclub swingt, had net als Tiger Woods die eerste dag 70 slagen laten noteren (-1), maar was nu op birdie-jacht. Hij liet er liefst 7 op de eerste 9 holes noteren en dat was bijna een record voor The Open. Op de tweede 9 had de Zuid-Afrikaanse nummer drie van de wereld (achter Woods en Mickelson, maar nog voor zijn landgenoot Retief Goosen) echter wat meer problemen, maar hij kwam toch uit op 66 en staat met een totaal van -6 in de top van het klassement.

Ja, en dan Tiger Woods. Het omgaan met de opdringende mensenmassa's die hem volgden en de tientallen fotografen die geen enkele actie van hem willen missen, was een extra probleem.

Op de eerste dag sloeg hij zijn openingsschot op de eerste hole in de rough omdat een Japanse fotograaf hem in zijn backswing fotografeerde. De man raakte prompt zijn accreditatie kwijt. Woods, wiens Zweedse vriendin hier van de Britse tabloids nu ook alle aandacht krijgt, deed weinig spectaculaire dingen, maar maakte ook geen fouten (68), wat hem op -4 bracht.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 20 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.