De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 20 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Tournieuws 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Van Lottum op drift
   
 

AMERSFOORT - John van Lottum verloste zichzelf gisteren met een paar welgemikte klappen van twee lastige problemen. Het eerste obstakel, in de persoon van de Belg Christophe Rochus, werd door de Nederlander in de kwartfinales van de Energis Open vakkundig terzijde geschoven: 6-4 6-4. Tegelijkertijd verlichtte hij de last van het tweede probleem, een zware hypotheeklast die sinds de aanschaf van een nieuw huis op zijn schouders drukt, aanzienlijk. Want door het bereiken van zijn eerste ATP-halve finale sinds april 1999 (Chennai) mag de huiseigenaar zich in ieder geval al 18.400 Amerikaanse dollars rijker rekenen.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 14kb)
John van Lottum
En wie weet wat daar dit weekeinde nog aan wordt toegevoegd, nu Van Lottum in Amersfoort over een oneindige houdbaarheidsdatum lijkt te beschikken.

Na drie kwalificatie-tegenstanders en vervolgens Zabaleta en Sluiter in het hoofdtoernooi viel gisteren ook de oudste van de twee tennissende broertjes Rochus ten prooi aan de wel zeer plotseling opgelaaide vraatzucht van Van Lottum. "Nog nooit heb ik in de halve finales van een graveltoernooi gestaan", realiseerde hij zich na afloop, bijna meer verbaasd dan blij. "En dan ook nog eens in eigen land, dit is echt verschrikkelijk genieten." Dat Van Lottum uitgerekend op vaderlandse bodem naar ongekende hoogten stijgt, mag inderdaad opvallend worden genoemd. Bij zijn voorgaande vijftien nationale prof-optredens (in Rotterdam, Rosmalen, Amsterdam en Scheveningen) sloeg hij slechts vijf overwinningen bij elkaar, een aantal dat hij - de kwalificatiezeges meegerekend - in een weekje Amersfoort al heeft overtroffen.

Het enige waarmee de ontketende Van Lottum nu nog kan verbazen, is de bekentenis dat de toeschouwers in Amersfoort al ruim een week getuige zijn van de tennisprestaties van zijn nooit eerder ontdekte tweelingbroer. Want het blijft natuurlijk wonderlijk om te zien hoe een paar weken 'niets doen' de rust hebben doen terugkeren in de geest van een speler die op de baan doorgaans makkelijker zijn rackets breekt dan de servicegames van zijn tegenstander. Toegegeven, gisteren in de partij tegen Rochus blies Van Lottum tot twee keer toe verbaal wat ongekuiste stoom af en kwakte hij zelfs een keer zijn racket tegen het gravel; maar verder hield hij zichzelf opvallend goed in bedwang. Op drift in plaats van driftig, daarmee is zijn Amersfoortse sprookje wel zo'n beetje verteld.

"Heel even zat ik tegen het randje aan, werd ik een beetje boos", gaf hij later lachend toe. "Maar ik pakte de draad toch weer goed op." En over dit onverwachte hoogtepunt, na een lange periode waarin hij zowel op de tennisbaan als in zijn privé-leven louter tegenslag kende: "Achteraf ben ik blij dat ik die periode heb meegemaakt. Ik moest echt afzakken naar een absoluut dieptepunt om nu weer te kunnen genieten van de mooie momenten in mijn leven. De laatste anderhalf jaar zijn voor mij heel erg moeilijk geweest, maar deze week doet mij als mens heel erg goed."

Waar vooraf wellicht werd gedacht aan de populaire Raemon Sluiter of gehoopt op de afscheid nemende Jan Siemerink, is het dus uitgerekend de vaak verguisde Van Lottum die voor het Nederlandse tintje in de halve finales van de Dutch Open zorgt. Halve finales waar de nieuwe toernooidirecteur Marcus Lightfoot zijn vingers bij zal aflikken, want naast Van Lottum verschijnen vandaag Albert Costa, Juan Ignacio Chela en Gaston Gaudio - inderdaad, de nummers één, twee en drie van de plaatsingslijst - op het centre-court. Van hen neemt Chela het op tegen Van Lottum. De laatste wilde nog niet op die partij vooruit blikken. "Dat heb ik hier steeds niet gedaan. En dat is me goed bevallen."

Uitslagen Amersfoort: kwartfinales: Costa (Spa/1)-Sa (Bra) 6-3, 6-2, Van Lottum (Ned)-Rochus (Bel) 6-4, 6-4, Gaudio (Arg)-Nieminen (Fin) 6-1, 6-2, Chela (Arg/2)-Balcells (Spa) 7-6, 6-3.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 20 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.