De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 20 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Tournieuws 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  KPNQwest-net
draait onbemand

   
 

DEN HAAG - Het personeel van KPNQwest in Den Haag is gistermiddag gestopt met zijn werk, maar heeft het netwerk niet stilgelegd. "We gaan het pand verlaten, maar we zetten het netwerk niet uit", verklaarde netwerk-directeur J. van der Klauw vlak voor zijn vertrek. "We hebben een extreme hoop dat er maandag een deal ligt die leidt tot werkgelegenheid voor deze hele groep."

De curatoren van de failliete exploitant van glasvezelnetwerken KPNQwest vroegen vrijdagmorgen nog of het overgebleven personeel een aantal dagen door wilde werken, opdat de onderhandelingen met KPN kunnen doorgaan. KPN wil het KPNQwest-netwerk in de Benelux, Duitsland en Groot-Brittannië kopen.

Het telecombedrijf heeft belang bij een draaiend netwerk, omdat het opstarten van een netwerk tijd en geld kost. Tot dusver zeiden de banken "niet enthousiast" te zijn over het bod van KPN. Van der Klauw spreekt van "hele zware onderhandelingen".

"We hebben een hele lange discussie met elkaar gevoerd, maar we kunnen niet langer doorwerken. Er zitten te veel juridische haken en ogen aan", vertelt Van der Klauw. Vrijdag is de laatste salarisdag van de 53 medewerkers, die na het faillissement op 31 mei doorgingen om het netwerk draaiend te houden.

"We willen de deal niet frustreren door het netwerk stil te leggen. We blijven hopen op een vorm van een doorstart", zegt Van der Klauw. Zolang er geen storingen optreden, draait het netwerk door zonder personeel dat een oogje in het zeil houdt. De beveiligingsmensen blijven wel op hun post.

Van der Klauw verwacht dat maandag een cruciale dag "met witte rook" wordt in de onderhandelingen met KPN, maar ook met andere partijen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 20 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.