De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 19 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Tournieuws 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Muirfield houdt zich koest
   
 

MUIRFIELD - Op een vriendelijke eerste dag scheen de zon in de middag uitbundig en was de wind aan de oostkust van Schotland niet meer dan een aangenaam briesje. Desondanks lukte het verreweg de meesten van de 156 deelnemers aan het 131e Britse Open niet om onder deze uitstekende omstandigheden onder par (71) te blijven en dat voorspelt niet veel goeds voor de komende dagen.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 13kb)
De nummer één van de wereld, Tiger Woods, valt de eerste dag van de Britse Open niet op tussen alle toppers. (Foto: AP)
Want 'wet and windy' is immers de weersverwachting en dat kan het tamme Muirfield in een monster veranderen. Nu al was voor vele spelers de kniehoge rough langs de fairways een te zware opgave ('Big Hit' John Daly brak er bijna zijn polsen in: 74), maar als regen en wind diezelfde rough straks haast onbespeelbaar maken, dan vallen dromen over goede scores helemaal in duigen.

Tiger Woods, 's werelds nummer 1 en topfavoriet voor zijn derde majoroverwinning in dit jaar, hield de schade gisteren beperkt en haalde slechts drie keer de driver uit zijn tas. De Amerikaanse superstar ging rond in 70 slagen (drie birdies en twee bogeys) en was na afloop toch een gefrustreerd man, omdat hij een flink aantal putts voor birdie miste. Voortdurend lipte zijn bal de hole, hetgeen zijn score (-1) uiteindelijk niet ten goede kwam.

Fataal was dat natuurlijk nog lang niet op de eerste dag, waarop de Engelsman Justin Rose indruk maakte (-3). Ook de Japanner Maruyama kwam tot -3. Beiden zaten in de flight met Woods, wiens aanwezigheid hen kennelijk tot grote daden inspireerde. Tot de groep speles die op 3 onder finishte, behoorden ook 'good old' Sandy Lyle en Thomas Bjorn. De Deen kende een briljante start met drie birdies op rij, maar daar bleef het bij. De Spanjaard Garcia had een slecht begin, maar hij herstelde zich op de tweede negen en kwam net als Greg Norman op level par (71) uit. Langer, volgende week titelverdediger in het TNT Dutch Open, zat daar nog één slag boven (72), net als David Duval, die hier zijn titel moet verdedigen. Geen indrukwekkende scores dus op de eerste dag, waarop je een toernooi wel kan verliezen, maar niet kan winnen. De Amerikanen Waldorf en Toms mochten met hun -4 in de top van het klassement dus dik tevreden zijn.

Muirfield (Sch). Brits Open, 5,95 miljoen euro. Stand na eerste ronde: 1. Waldorf (VSt), Toms (VSt), Pettersson (Zwe) 67, 4. Smyth (Ier), Lyle (Sch), Maruyama (Jap), Rose (Eng), Bjorn (Den), Remésy (Fra), Jones (VSt), Mattiace (VSt), Price (Zim), Mickelson (VSt), Ames (Tri), Hansen (Den) 68, 22. o.a. Woods (VSt) 70.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 19 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.