De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 19 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Tournieuws 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Unit 4 Agresso waarschuwt
   
 

AMSTERDAM - Unit 4 Agresso heeft in de eerste helft van het jaar de winst zien halveren tot €3,1 miljoen tegen €6,1 miljoen over de eerste helft van vorig jaar. De automatiseerder was in de verwachtingen voor de eerste helft van het jaar al uitgegaan van een lager resultaat, groei werd vooral verwacht in de tweede helft van het jaar.

Deze verwachting is echter ook op losse schroeven komen te staan. In plaats van een voorziene winstgroei van 10 tot 15% wordt nu alleen nog uitgegaan van een groei van omzet en winst. Deze verkapte winstwaarschuwing was op te maken uit de voorlopige halfjaarcijfers van Unit 4 die gisteren tijdens beurs werden bekendgemaakt Bestuursvoorzitter Chris Ouwinga wees in een toelichting de lagere brutomarge van de divisie Internet & Security en de reorganisatielast die werd genomen aan als oorzaak van de dalende winst. "Internet & Security is een van de snelstgroeiende activiteiten in een van de snelstgroeiende it-markten. Een aantal concurrenten heeft moeite met het vasthouden van hun marktaandeel en dat leidde tot een druk op de marges. Deze daling deed zich al voor in de tweede helft van vorig jaar waarbij de brutomarge van 35 naar 25% ging. Op dit moment is er sprake van een stabilisatie van de marges", aldus Ouwinga die niet wilde zeggen hoe groot de reorganisatielast die werd genomen in de eerste helft van het jaar was.

Ondanks de verslechterde marktomstandigheden wist Unit 4 de omzet autonoom te laten groeien met 8% tot €105,5 miljoen, tegen €102,6 miljoen in het eerste halfjaar 2001.

De afgelopen zes maanden heeft de automatiseerder de kosten weten te beperken door het personeelsbestand in Duitsland, Frankrijk, Zweden en Nederland terug te brengen. In de Benelux zullen tenminste 40 arbeidsplaatsen komen te vervallen, een deel hiervan is volgens Ouwinga al ingevuld.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 19 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.