De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 13 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Tournieuws 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Geesink en Blankert
begraven strijdbijl

Van onze Telesportredactie

   
 

HOEVELAKEN - NOC*NSF-voorzitter Hans Blankert en IOC-lid Anton Geesink hebben de strijdbijl begraven. De twee voerden gisteren een anderhalf uur durend gesprek, waarbij VVD-politicus Jan Rijpstra als bemiddelaar optrad. Tussen Blankert en Geesink ontstond eerder dit jaar een conflict, nadat de oud-judoka in een brief aan Rijpstra en de sportbonden forse kritiek had geuit op het functioneren van NOC*NSF. Zo beschuldigde hij de sportkoepel onder andere van 'sinterklaas-opportunisme' en sprak hij zijn zorg uit over de hoge salarissen van de medewerkers van NOC*NSF.

Blankert deed vervolgens zelfs zijn beklag bij IOC-voorzitter Rogge over de handelwijze van Geesink. De twee maakten gisteren duidelijke afspraken. Zo hoeft volgens een verklaring Geesink niet langer inhoudelijk invulling te geven aan zijn lidmaatschap van NOC*NSF. Daarnaast is afgesproken dat Geesink eventuele onvrede over het beleid van NOC*NSF voortaan eerst zal bespreken met zijn Nederlandse collega- IOC-leden. Pas als zij het met hem eens zijn, zal hij contact opnemen met het bestuur van de nationale sportkoepel. "Ik ben blij dat de kou uit de lucht is. We kunnen weer gewoon aan de slag", aldus Blankert, "Maar vrienden, nee, dat worden we nooit."

De ministerraad heeft gisteren nieuwe regels vastgesteld voor bijdragen van de overheid aan de bouw van topsportaccommodaties en de organisatie van topsportevenementen. De komende vier jaar komt €43,8 miljoen beschikbaar. Dat bedrag is onderverdeeld in een incidentele bijdrage van 15,8 miljoen en een jaarlijkse bijdrage van 7 miljoen euro. "Deze bedragen zijn substantieel lager dvan verwacht", aldus NOC*NSF in een reactie, "en onvoldoende om de ambities waar te maken. Het is een gemiste kans."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 13 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.