De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 13 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Tournieuws 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Nieuw huis en nieuwe
baas voor Energis Open

   
 

AMERSFOORT - Met een nieuwe locatie en een nieuwe toernooidirecteur kan met recht worden gezegd dat de Energis Open, de gesponsorde naam van de Internationale Tenniskampioenschappen van Nederland, nieuw leven wordt ingeblazen. Niet dat het oudste ATP-toernooi ter wereld op sterven na dood was, maar wat vers bloed kon Nederlands belangrijkste graveltoernooi wel gebruiken. Met Marcus Lightfoot als nieuwe toernooidirecteur en Sportingclub Bokkeduinen als nieuwe locatie is die 'transfusie' in ieder geval voltooid. Of de operatie ook geslaagd is, moet blijken wanneer vanaf maandag in Amersfoort een week lang wordt gestreden om de Open Nederlandse tennistitel.

Na Hilversum - het beroemde 'Melkhuisje' - en Amsterdam (Amstelpark) is Amersfoort alweer de derde locatie voor het evenement, dat zo langzamerhand in speelplaatsen en sponsornamen lijkt te grossieren. Als dat maar goed gaat nu de enige vaste waarde in de vele roerige jaren van het toernooi - directeur Piet van Eijsden - na de editie 2001 een punt achter zijn werkzaamheden als toernooibaas heeft gezet.

De inmiddels geridderde Van Eijsden droeg de scepter over aan zijn schoonzoon Marcus Lightfoot, die gisteren bij de loting als kakelverse toernooidirecteur zijn lippen aflikte bij het zien van 'zijn' eerste deelnemersveld. "Het kan eigenlijk al niet meer stuk", aldus Lightfoot, die ongetwijfeld een gat in de lucht heeft gesprongen toen Albert Costa in mei tot verrassing van velen - en zeker van Lightfoot - Roland Garros wist te winnen. De Spanjaard was ver daarvoor aangetrokken, ongetwijfeld voor minder Amerikaanse dollars dan hij sinds het winnen van de Franse Open waard is. Costa's landgenoot Alex Corretja is er ook bij om zijn titel te verdedigen. Andere deelnemers, die werden gepresenteerd, zijn de gravelspecialisten Juan Ignacio Chela, Gaston Gaudio en Mariano Zabaleta.

Natuurlijk noemde Lightfoot ook Raemon Sluiter, de enige Nederlander die rechtstreeks toegang vroeg en kreeg. Zijn twee landgenoten Martin Verkerk en Jan Siemerink danken hun deelname in Amersfoort aan de wildcards die zij van Ligthfoot ontvingen. "Verkerk omdat hij het als talent gewoon verdient", aldus de toernooibaas. "En Siemerink, omdat ik hem graag op dit toernooi afscheid zie nemen van Nederland. In 1995 heeft hij op ons toernooi de finale gehaald (nederlaag tegen Rios), nu speelt hij hier het laatste Nederlandse ATP-toernooi uit zijn loopbaan." De derde en laatste wildcard gaf Lightfoot aan de Zweed Magnus Norman.

Dennis van Scheppingen heeft zich gekwalificeerd voor de halve finales van het Siemens Open. Op de Mets in Scheveningen versloeg de tennisser uit Wilnis in de kwartfinale van de challenger de als vierde geplaatste Spanjaard Juan Balcells met 6-4 en 6-4.

Scheveningen. Challenger, 50.000 euro. Kwartfinales: Van Scheppingen (Ned/5) - Balcells (Spa/4) 6-4 6-4, Behrend (Dui) - Calatrava (Spa/6) 6-2 6-1, Navarro (Spa) - Galimberti (Ita) 6-1 6-3.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 13 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.