De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 13 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Tournieuws 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
BUITENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Koppen rollen in seksaffaire-Borer

Van onze correspondent

   
 

BERLIJN - Het slagveld rond de vermeende seksaffaire die de Zwitserse ambassadeur Thomas Borer in Berlijn zijn baan heeft gekost, wordt met de dag groter. Ook de andere hoofdrolspelers sneuvelen in de nasleep van de affaire.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 15kb)
Oud-ambassadeur Borer en zijn echtgenote Shawne. (Foto: EPA)
De hoofdredacteur van het Zwitserse boulevardblad Sonntagsblick - dat het nieuws over de buitenechtelijke relatie tussen Borer en de als naaktmodel bijschnabbelende parfumerieverkoopster Djamilia Rowen wereldkundig maakte - heeft zijn baan eraan gegeven nadat de vrouw onder ede haar eerdere verklaring - ook onder ede afgelegd - dat ze een intieme relatie met Borer had gehad, had herroepen. Ook een correspondente van Sonntagsblick in Berlijn is opgestapt.

Parfumerieverkoopster Rowen zit ook al zonder werk. Het warenhuis dat haar in dienst had, begon een ontslagprocedure toen hun medewerkster als minnares van Borer in de publiciteit kwam.

Een volgend slachtoffer van de affaire kan Josseph Deiss, de Zwitserse minister van Buitenlandse Zaken, worden. Deiss wordt verweten dat hij meer geloof hechtte aan berichten in de boulevardkrant en de beweringen van een vrouw van twijfelachtige reputatie, dan aan de ontkenningen van zijn eigen medewerker die het slachtoffer bleek te zijn.

De minister probeert zijn positie te redden door zijn departement in Bern te laten verklaren dat het ontslag van de ambassadeur niets te maken heeft gehad met het privé-leven van Thomas Borer. Maar Borer zegt dan niet te weten wat wél aanleiding is geweest voor verbreking van het dienstverband.

Aanstichter

Borer werkt nu als bedrijfsadviseur in Potsdam. De oud-ambassadeur ziet zelf de uitgever van Sonntagsblick als de aanstichter van de affaire. De verkoopster zou door het bedrijf onder druk zijn gezet en een reisje hebben gekregen om de belastende seksverklaring af te leggen.

Borer heeft Rowen aangeklaagd en de uitgever van Sonntagsblick wil hetzelfde doen. Ook de correspondente in Berlijn zegt nog een juridisch appeltje met haar te willen schillen. En dan hangt de vrouw nog vervolging boven het hoofd wegens het onder ede afleggen van een valse verklaring.

In de Duitse hoofdstad is inmiddels een nieuwe Zwitserse ambassadeur gestationeerd.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 13 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.